Tudomány

Hangokba kódolt üzenet

Természetesen számít, hogy mit mondunk, és az is, hogy milyen hangszínnel vagy hangsúllyal. Egy egyszerű „helló” – akcentustól függetlenül –, és a tudósok máris kideríthetnek néhány apróságot a személyiségünkről, sőt, még az egészségi állapotunkról is.

Emiatt lehetünk korán kelő típusok

Az emberek egyik fele későn kel és későn fekszik, ők a baglyok, a pacsirta típus korán kel és korán fekszik, ezt idegen szóval kronotípusnak hívjuk.

Megfejtették mi okozza az ájulást

Egy frissen publikált kutatás során mutatták be azt a szív és az agytörzs között húzódó idegpályát, aminek az idegsejtjei kiválthatják az ájulást.

Gyógyszer tapadókorongból

A gyógyító tapadókorong elkészítését egy éttermi élmény és a polipok karjain lévő tapadókorongok ihlették.

A nőkért és a tudományért

Áttörés a szembetegségek kezelésében, gyepek megmentése a klímaváltozás elleni harcban és új technológiák a gyógyszergyártásban – ezekkel a témákkal nyertek „A Nőkért és a Tudományért díj” kutatónői.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!