orrdugulás

Nagy náthakörkép

Azt hisszük, már mindent tudunk a felső légúti fertőzésekről, hiszen sokan évente legalább egyszer átéljük. Még mindig akadnak azonban félreértések a témában.

Allergia miatt is fájhat a fül?

A légúti allergia jellegzetes tünete az orrdugulás, orrfolyás, ami nemcsak kellemetlen, de szövődményekhez, például fülproblémákhoz is vezethet.

Hogyan dolgozzunk allergiásan?

Az évnek egy bizonyos szakaszában folyik az orra, könnyezik a szeme, tüsszög, alig lát, a munkáját is nehezen tudja ellátni? Mit tehet a jobb közérzetéért, munkaképességéért az, akinek az életét a pollenallergia nehezíti?

Szénanáthások keresztallergiái

A keresztallergia miatt a pázsitfűre allergiásoknak érdemes az étkezésükre is ügyelni, figyelmeztet Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa, aki azt is elmondta milyen tüneteket okoz a keresztallergia.

Erősödhetnek az allergiás tünetek

Az idei pollenszezon tavaszi csúcsa már tetőzött, de az allergiások továbbra is jelentős terhelésnek vannak kitéve, hiszen egyszerre több mint húsz allergén növény pollenje található meg a levegőben, és legalább a felük országosan tüneteket okoz.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!