szemszárazság

A 6 leggyakoribb ok, amiért a szemünk viszkethet

Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Azon kellemetlenségek közé tartozik, amely bár apró, mégis idegesítő és kényelmetlen, főként azért, mert a szemünket nem tudjuk egyszerűen csak megvakarni.

A fiatalkori szemszárazság okai és kezelése

Az egységes folyadélkfilm-borítást a szem felszínén normális esetben a könnytermelést végző sejtek biztosítják és a könnyet a pislogás teríti szét a szem felszínén. Ezek a funkciók változnak meg szárazszeműség esetén.

Használjuk helyesen a szemcseppeket!

Fertőzések, kisebb szemsérülések vagy szembetegségek esetén a szemcseppek rövidebb vagy hosszabb ideig tartó használatával sokat segíthetünk szemünk komfortérzetén. A szemcsepp használatától azonban sokan tartanak.

Hogyan óvjuk a szemünket nyáron?

A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron fokozottan óvni kell azt a káros hatásoktól.

Koffeinnel a szemszárazság ellen?

Minden harmadik embert érint, mégis nagyon keveset teszünk ellene. A szemszárazság enyhítésére azonban sokféle módszer létezik. Egyes kutatások arra világítottak rá, hogy például a koffein rendszeres bevitele segíthet a tünetek enyhítésében.

A páratartalom hatása az egészségre

A munkahelyünkön 8-9 órát töltünk naponta, így az ottani fizikai körülmények – köztük a levegő minősége és páratartalma – nagyban befolyásolják a komfortérzetünket, sőt az egészségi állapotunkat is.

A kezeletlen allergia látásromlást is okozhat

Szemviszketés, szemszárazság és szurkáló érzés. Az allergiásoknál leggyakrabban ezekkel a tünetekkel robban be az allergiaszezon. Egyes esetekben a tipikus tünetek mellé idegentest-érzés is társulhat, és az allergia annyira súlyossá válhat, hogy akár még látásromlást is eredményezhet.

6 látással kapcsolatos mítosz és az igazság

Mindannyian hallottunk már arra vonatkozó praktikákat, hogy mit kellene tennünk, avagy épp ellenkezőleg, mit nem szabad tennünk annak érdekében, hogy megvédjük a látásunkat. De vajon a népi bölcsességeknek mennyi a valóságalapjuk?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!