hasmenés

Miért van hashajtó hatása a kávénak?

Az emberek mintegy harmadának a kávéfogyasztást követően néhány perccel sürgős dolga akad a lakás legkisebb helyiségében. Számos elmélet született már ennek magyarázatára, azonban bizonyító erejű ötlettel senki se állt eddig elő.

Vegyszermérgezések gyermekkorban

Gondolt már arra, hogy a biztonságot nyújtó otthonában mennyi veszélyes vegyszer található, és hogy ezeket megfelelően, biztonságosan tárolja-e?

Mikor sürgősségi kórkép a hasfájás?

Gyermekkorban igen gyakran jelentkező tünet a hasfájás. Legtöbbször enyhe vírusfertőzés, vagy emésztési probléma, esetleg stresszhelyzet áll a háttérben. Az esetek kisebb százalékában azonban komoly betegség állhat a panaszok mögött.

A hasmenés okai gyerekeknél

A csecsemőknél, kisgyermekeknél jelentkező hasmenés oka lehet fertőzés, de jelentkezhet akár a hozzátáplálás időszakában is, az új ételek bevezetése kapcsán.

Betegségek az oviban

A kisgyermekeknél számtalan betegség előfordulhat, hiszen immunrendszerük még fejlődésben van, és ennek esélye tovább növekszik, amikor közösségbe kerülnek.

Mire jók a probiotikumok?

Mindenkinek ismerős a figyelmeztetés: ha valamilyen betegség miatt antibiotikumot kell szednünk, akkor szedjünk mellé probiotikumot is. De mik is azok a probiotikumok, miért van rájuk szükségünk, és mikor kell szedünk őket?

Mikor kell endokrinológushoz fordulni?

A hormonális zavarok, betegségek felderítése és kezelése rendkívül összetett belgyógyászati feladat, melyet endokrinológus szakorvos végez.

Méh- és darázscsípés: veszélytelen vagy halálos?

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a rovarcsípést követő két napon belül a távolabbi bőrfelületen kiütések jelentkeznek, illetve légzési, keringési zavar és hasi panaszok lépnek fel, szakorvoshoz kell fordulni, mert ezek allergiás reakcióra utalnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!