Gyógyszerellátás

Szenteste ügyeletben

Van, aki a szentestét is a munkahelyén tölti, az egészségügyi dolgozóknak a karácsony is munkanap, nem csendes az éj, sőt ilyenkor gyakran még többen szorulnak segítségre, mint a hétköznapokon.

Új időszámítás a Szimpatikában

A Szimpatika közel másfél évtizede áll a betegek egészségének szolgálatában. 2022-ben eljött az ideje, hogy új ruhába öltözzön, és minden felületen megújuljon.

Ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak

Április 17-én, húsvétvasárnap és április 18-án, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Iránytű a bajban a sürgősségi-kereső

A felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal célja, hogy segítse a járóbetegek ügyeleti ellátásának gördülékenységét, és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat.

A hazai gyógyszerellátási rendszer felépítése

Az országos gyógyszerellátás biztosítása rengeteg szakember összehangolt munkájának köszönhető. Ők ellenőriznek és engedélyeznek minden gyógykészítményt, amely Magyarországon forgalomba kerül. Munkájukat az országos tisztifőgyógyszerész koordinálja - a posztot 2019. december elseje óta dr. El Koulali Zakariás tölti be, akit a gyógyszerellátási rendszer felépítéséről kérdeztünk.

Változik az állatgyógyászati készítmények forgalmazása

Január 28-tól csak azok a kiskereskedők, illetve gyógyszertárak forgalmazhatnak – internetes webshopon keresztül – vény nélküli állatgyógyászati készítményeket, amelyek bejelentették ezt a tevékenységüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!