karantén

Így indul újra Olaszország májusban

A miniszterelnök az óvintézkedések májustól tervezett enyhítéséről kijelentette, hogy lehetetlenség mindenkit azonnal ismét „visszaereszteni az utcára”.„

Túlvásárlás és stresszevés – koronavírus étkezési kisokos

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. Érdemes-e ennyi élelmiszert venni? Miből mennyi legyen otthon? Szükséges-e étrend-kiegészítőket szedni? Ezekben a kérdésekben segítünk támpontokat adni.

A fertőzöttek lelki támogatása is nélkülözhetetlen

Európában 102 éve nem volt ekkora járvány, ezért mindnyájunk számára ismeretlen helyzettel találkozunk. Szerencsére a kultúránk eddig nagyon sok nehézséggel megbirkózott, és valószínűleg a vírust is le fogjuk küzdeni, ám a pszichés következményeivel számolnunk kell.

#maradjotthon – két gyerekkel

Nos, alig vártam, hogy kimondják, ne menjenek a gyerekek iskolába. Na, nem azért, mert valami szabadságérzésféle kerített hatalmába, inkább az irtózatos félelem miatt, ami ugyan csak alattomosan, de elkezdett felkúszni a gerincemen. A rémisztő gondolat, hogy elveszíthetem őket.„”

Jótanácsok az otthonlétre

A Telegraph China magazin csapata megosztotta saját tapasztalatait az olvasókkal, hogy milyen tevékenységekkel és új készségek elsajátításával érdemes elfoglalnunk magunkat az otthoni karantén ideje alatt.

Homeoffice

Hogyan viseli a bezártságot egy igazi munkaalkoholista? Maga alá temeti a bánat? Vagy meglátja a bezártság szép oldalait?

Társadalmi elkülönülés: Egyedül élni járvány idején

Eljött az idő, amikor mindannyiunknak ki kell hívnunk magunkat a megrögzött szokásaink, bevett stresszoldó tevékenységeink és eszképista megoldásaink ellenében. Mert, ahogy egyre több tudományos kutatás bizonyítja, jelenleg azzal tehetünk a legjobbat magunkért és másokért, ha fizikailag távolságot tartunk egymástól.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!