szív

Mellkasnyitás nélkül végeztek szívbillentyűműtétet

Új, a mellkas nagy kockázattal járó megnyitása nélküli szívbillentyűműtétet végeztek el két alkalommal az elmúlt hetekben a Szegedi Tudományegyetem Invazív Kardiológiai Részlegén - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

A magas koleszterinszint következményei

Bár a koleszterin szervezetünkben nélkülözhetetlen, túl magas szintje súlyos következményekkel járhat. Több fajtája is van ezeknek a zsírszerű anyagoknak, amelyek hatása, funkciója eltérő.

4 hasznos tanács szívinfarktus után

Egy szívinfarktus mindenképpen sorsfordító jelentőségű esemény egy ember életében, teljesen természetes, hogy a legtöbben mindent megtennének azért, ne kelljen újból átélniük. De vajon tudjuk-e, mi az a „minden”, amit valóban megtehetünk, hogy megelőzzünk egy újabb infarktust?

A magas pulzus okai és kezelése

A magas pulzus lehet teljesen természetesen jelenség, például fizikai aktivitás hatásaként. Ugyanakkor ha nincs egyértelmű ok a kiugrások mögött, azt mindenképp érdemes kivizsgálni.

Új gyógyszer a cukorbetegség kezelésében

A St. Louis székhelyű Washington University School of Medicine kutatói egy eddig ismeretlen gyógyszercsoportról számoltak be, amely ígéretesnek mutatkozott 2-es típusú cukorbetegség és a szív-érrendszeri problémákat okozó metabolikus szindróma kezelésében.

Vitamin cukorbetegeknek

A cukorbetegség terápiája több pilléren is nyugszik, ám ez nem jelenti azt, hogy ezeken kívül nincs más kiegészítő kezelési lehetőség a kezünkben.

A mérsékelt kávéfogyasztás jót tehet a szívnek

Napi 0,5-3 csésze kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, sőt a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is.

Élet a pacemaker beültetése után

Bizonyos szívbetegségek, kóros állapotok esetén a legmegfelelőbb eljárás, ha a páciensnek pacemakert vagy defibrillátort ültetnek be. Mi a különbség a két eszköz között és hogyan lehet ezekkel biztonságos, teljes életet élni?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!