szív

Tudatossággal a stroke is megelőzhető lenne

A helytelen életmódbeli szokások számos egészségügyi problémához vezetnek. Közülük az egyik legsúlyosabb a stroke, amelyet hazánkban évente 15 ezren nem élnek túl, pedig kialakulása megelőzhető lenne.

Növekszik a szívbetegséggel élők száma

Hazánkban 100 000 lakosra számítva 7700 szív- és érbeteg él, 50 százalékuk koszorúér-beteg. Az Európai Unióban csak Csehország és Észtország mutat rosszabb adatokat.

Lerövidíti az életet a túlzott sófogyasztás

Évekkel rövidítheti az ember életét, ha rendszeresen megsózza az étkezésnél az elkészült ételt - állapította meg egy félmillió középkorú brit részvételével készült tanulmány.

Szívizmok újjáépítésében segíthet egy új kezelés

A Manchesteri Egyetem kutatói többéves munkát követően egy olyan gélt fejlesztettek ki, melyet a működő szívbe lehet injektálni. Az anyag abban segít, hogy a szívbe juttatott sejtek új szövetet építsenek.

Kiegyensúlyozott élet sclerodermával

A sclerodermával kapcsolatban többek között arra hívják fel leggyakrabban a figyelmet, hogy a betegeknek milyen lelki megterhelést jelent a betegség, és miként őrizhetik meg mentális egészségüket a diagnózist követően és a mindennapok során.

Mire figyeljen egy cukorbeteg a nyaralás során?

A nyaralási szezon beindulásával hajlamosak vagyunk kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a strandolásra, fagyizásra, és a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozást felfüggeszteni. Egy cukorbeteg azonban sajnos a megérdemelt szabadsága alatt sem hunyhat szemet diétája felett.

Szemvizsgálattal mérhetik fel a szívroham kockázatát

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói megállapították, hogy az alapvetően demográfiai adatokkal dolgozó prevenciós modelleket csak egy egyszerű, noninvazív szemvizsgálattal kell kiegészíteni ahhoz, hogy sokkal pontosabban megjósolhassák a szívroham kockázatát.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!