gyógyítás

Ígéretes a koronavírus elleni magyar szer

Minden eddig itthon vizsgált készítménynél hatékonyabban gátolja az új típusú koronavírus fertőzőképességét a magyar kutatók által kifejlesztett fehérjealapú gyógyszer.

Fogbarát gyógynövények

A gyógynövények kiváló szerepet töltenek be a fogápolásban, a fogkrémek fő alkotóelemeként vannak jelen. Létezik néhány fogbarát gyógynövény, melyek tökéletesen szolgálnak kiegészítő kezelésként.

Miklósa Erika a sukorói Vadmadárkórházban járt

Dr. Berkényi Tamás a madarak gyógyítására specializálódott, majd madárbarátok adományaiból hozta létre a székesfehérvári, majd 2014-ben a sukorói Vadmadárkórházat. Miklósa Erika fontosnak tartja a kezdeményezést és rendszeresen látogatja a kórházat – az egyik ilyen alkalomra stábunk is elkísérte őt.

Parkinson-kór: még várat magára a nagy áttörés

Noha a terápiás lehetőségek egyre jobbak, a Parkinson-kór lényegi kezelését tekintve évtizedek óta nem történt nagy váltás – derült ki dr. Buda Botond ideggyógyásszal készített interjúnkból.

Miért készülnek többféle formában a gyógyszerek?

Nem lehet minden készítményt szájon keresztül adagolni, bizonyos típusokat csak intravénásan lehet a szervezetbe juttatni, és van olyan is, ami a bőrön vagy a nyálkahártyán keresztül felszívódva fejti ki a hatását.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!