zeneterápia

A hangok ereje a test és a lélek gyógyításában

Az emberiség évezredek óta élvezi a zenét, és nem véletlenül, hiszen nemcsak szórakoztatja és inspirálja az embereket, hanem számos gyógyító hatással is rendelkezik a test és a lélek számára.

Kárász Eszter: „Sok falat kellett ledöntenem magamban”

Kárász Eszter különleges ember: egy ország szeme előtt lett gyerekszínészből előadóművész, zenész, bohócdoktor, Edit Piaf dalainak interpretálója, számos gyereklemez és felnőtteknek szóló kiadvány fűződik a nevéhez. De ki is ő valójában?

Kárász Eszter megmutatta, milyen egy bohócdoktor élete

Kárász Esztert gyerekszínészként ismerte meg az ország. Az előadóművészetnek azóta sem fordított hátat, de a zene legalább ugyanakkora szerepet tölt be az életében. A bohócdoktori szerepben e két területet ötvözi, hogy segíthessen azoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: a beteg gyerekeknek.

Zeneterápia segíthet a demenciával élőknek

Újszerű, zeneterápiás kezdeményezést indítottak útjára Észak-Angliában. A Machester Camerata eseményein résztvevők énekelhetnek, hangszereken játszhatnak, táncolhatnak, sőt akár saját zenei darabot is írhatnak.

A zene pozitív hatással van a memóriára

Világszerte egyre több ország csatlakozik az Alzheimer hónapja rendezvényeihez, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet az Alzheimer-kórban szenvedőkre, a társadalmi összefogás szükségességére és a betegséggel élők körülményeinek a javítására.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!