Továbbra is elérhető az ingyenes influenza elleni oltóanyag

2020. 11. 24.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményében hangsúlyozta: az országban folyamatos az ingyenes influenza elleni oltások beadása.

Az idei influenzaszezonban eddig a felnőttek részére biztosított oltóanyag 74 százalékát, míg a 3 év alatti gyermekek rendelkezésére álló négykomponensű vakcina 20 százalékát adták be. Kiemelték: az NNK hetente kér tájékoztatást az influenza elleni oltóanyag fogyásáról annak érdekében, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Így lehetővé válik a megyék közötti, helyi igényeknek megfelelő átcsoportosítás is. A tájékoztatás szerint a jelenlegi adatok alapján 13 megyében a rendelkezésre álló készletek elégségesek, ők már nem kértek további oltóanyagot. Azokba a megyékbe, ahol további igény jelentkezett, napokon belül újabb adag vakcinát szállítanak ki.

Felhívták a szülők figyelmét, hogy a 3 éven aluli gyermekek részére november 30-ig jelezzék a négykomponensű oltóanyag iránti igényüket háziorvosuknál. Amennyiben a gyermekek igény szerinti beoltása megtörtént, a maradék négykomponensű vakcinákat idősebbek kapják meg életkortól függetlenül – írták.

Hangsúlyozták: az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések, és az influenza okozta halálesetek megelőzése. Különösen ajánlott az oltás azok részére, akiknél az influenzafertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!