Környezettudatos gondolkodás a hagyományok tükrében

Szerző: Szimpatika
A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye, kapcsolódva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, a népi hagyományban rejlő ökoszemléletre kívánja felhívni a figyelmet.

Online videókban népi kézműves technikák segítségével olyan hulladék-újrafelhasználási ötleteket mutatnak be, amelyek a XXI. századi háztartásokban is megvalósíthatók. A szervezők vallják, hogy elődeink tudása fenntartható, a környezettel harmóniában lévő, a 21. század számára hasznos és használható tudás.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye szeretné felhívni a figyelmet arra a hagyományainkban rejtőző, már meglévő, csak elfeledett szemléletre, amely a falusi társadalmakat jellemzi: a hulladékmentesség (nowaste), természetes anyagok felhasználása (ökoszemlélet), újrafelhasználás, vagy továbbhasznosítása (upcycling).

A rendezvény keretében olyan egyszerű gyakorlatokat mutatnak, amelyek bármely háztartásban elérhetők, és az oktatási modulukba (rajzóra, technika óra) is beemelhetők. Lesz ajándéktasak készítés, karácsonyi csomagolóanyag festés növényi festékkel, papírmerítő műhely és kötélverő foglalkozás keretében ugrókötél készül használt pólókból.

A videók november 27-től érhetők el a Hagyományok Háza oldalán és YouTube csatornáján.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!