A kutyasétáltatás kivételt jelenthet a kijárási tilalom alól

Szerző: MTI
A koronavírus-járvány miatt életbe lépő, este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás, a kivétel részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek – közölte Orbán Viktor miniszterelnök november 10-én a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormányfő erről Ovádi Péterrel, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal állapodott meg az Országházban. A megbeszélésen elhangzott, hogy mintegy 1,5 millió kutyatartót érint a kérdés, akiknek gondot okozhat az este 8 órakor kezdődő kijárási tilalom, és amely negatívan befolyásolhatja a házikedvencek egészségét.

Ugyanakkor a kutyafuttatók alkalmasak lehetnek arra, hogy egyidőben több gazda is összezsúfolódjon, amely mindenképpen kerülendő, ezért ezek működését külön is felül kell vizsgálni. Mint Orbán Viktor elmondta, a kutyafuttatók bezárásáról szóló részletszabályokat szintén önkormányzati hatáskörbe utalják.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!