Négy magyar településen egészségtelen a levegő

Szerző: MTI
Négy településen már egészségtelen a levegőminőség a kisméretű aeroszol részecskék (PM2,5) magas tömegkoncentrációja miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ október 24-én.

Tájékoztatásuk szerint Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren és Várpalotán számít egészségtelennek a levegő.

Szintén a kisméretű szálló por miatt további kilenc település levegőjét kifogásoltnak minősítették a levegőhigiénés index alapján. Ezek: Budapest, Vác, Esztergom, Sopron, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc és Nyíregyháza.

Az NNK kiemelte: az egészségtelen minősítést kapott településeken nem javasolt hosszabb ideig a szabadban tartózkodni az érzékeny lakosságcsoport számára. Ezeken a helyeken a légzőszervi betegségben szenvedők számára szükség lehet egyéni védekezésre (például inhalátor használatára) is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén se feledkezzenek meg a belső légterek, az otthonok rendszeres, gyors szellőztetéséről.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!