Ma van az állatok világnapja

Szerző: Szimpatika
Október 4-én, az állatok világnapján mind a vadon élő, mind a háziállatok iránti felelősségünkre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének halála napja után az egyház október 4-ét jelölte ki ünnepéül, majd 1931-től fogva e jeles nap lett az állatok világnapja is. Naponta olvashatunk élővilágunk pusztulásáról, a fajok számának csökkenéséről, az egyes állatfajok létszámának fogyatkozásáról. Láthatunk embertelen körülmények közt tartott haszonállatokat, vagy bántalmazásnak, kínzásnak kitett háziállatokat.

„Mindegy, hogy földön, vízben, vagy levegőben élnek: felelősek vagyunk értük! A legegyszerűbb napi döntéseink is befolyásolják a jövő alakulását, és ha szeretnénk, hogy e jövőben az állatok is mellettünk legyenek, vigyáznunk kell rájuk.”

 Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. A felelősségünket könnyebben átérezhetjük, ha mindennapjainkat is átszövi az állatokkal való törődés, ha találkozunk velük.

Gondoljunk ma rájuk, és tegyünk értük, ha van rá lehetőségünk!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!