Környezetvédelem és ritmusos szex a Millenárison

2010. 09. 22.
Szerző: Szimpatika
|
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Ha pénteken elmentél a Kutatók Éjszakájára, és akkor is ha nem - szombaton a Millenárison a helyed! Előadások, kreativkodás, zene és tánc hajnalig!
Földfenntartás
A harmadszor megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap egy rendhagyó szakmai konferencia és kiállítás, aminek fő célcsoportjai a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás.

Résztvevőknek olyan közszereplőket (művészek, tanárok, üzleti szereplők, civil szervezetek tagjai, politikai szereplők, stb.) hívunk, akik szerintünk valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren.

A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte már Magyarországon is.

Az esemény alcíme Felelősségvállalás = Pozitív Energia, és ez nem véletlen. Az egész nap során célunk a programokon kívül folyamatosan aktívan tartani és bevonni az idelátogatókat.

A Szimpatika Patikák  a Ne kérj Szatyrot! program beindítása óta kiemelten odafigyelnek a környezetvédelemre. Ezért a szerkesztőség is kiköltözik a Millenárisra és meg szeretnénk mutatni, hogy mi mindent lehet előállítani a szemétből. Kolléganőnk Aggód Zsuzsa, az Édes Otthon rovat házigazdája vár Titeket, hogy együtt alkossatok.

Ha szívesen készítenél mindenféle izgalmas dolgot, arra kérünk, hozz magaddal:

-       kéztörlő- vagy WC papír guriga

-       régi csomagolópapír, naptár, prospektus stb

-       zokni, zokni, zokni

-       tojásdoboz

-       konzervfedő (bébiétel a legalkalmasabb, mert kicsi)

-       műanyag mosószeres, öblítős flakon

Természetesen a gyerkőcöket is várjuk, mert mindenféle meglepetéssel készülünk nekik is.

A program teljesen ingyenes, mindössze egy regisztráció szükséges hozzá. Regisztrálni pedig ITT lehet.

És íme a Program:

12:00 KAPUNYITÁS, REGISZTRÁCIÓ, MEGNYITÓ
Visszatekintés, programismertetés, FN3 lehetőségek, ínyencségek....

INTERAKTÍV BESZÉLGETÉSEK
a fenntarthatóság hármas pillére mentén

Fenntartható innováció – A KÉK GAZDASÁG (THE BLUE ECONOMY)
aki előad (angolul):

Prof. Günter Pauli, világpolgár. Folyékonyan beszél hét nyelven, és élete során már minden kontinensen élt már, jelenlegi lakóhelye Kamakura Japánban. 17 könyvet írt, melyek tizenkét nyelven jelentek meg. Legújabb könyve, "A KÉK GAZDASÁG" 100 innovációt mutat be, amelyek egy évtizeden belül 100 millió munkahelyet teremthetnek. Hosszabb távú tervei között szerepel, hogy világszerte hozzájáruljon a fenntartható társadalmi, gazdasági és emberi fejlődéshez, melyben a vállalkozói szellem alapvető szerepet játszik nem csak az üzleti vállalkozások számára, hanem kulturális, társadalmi, politikai és etikai szinten is.

Társadalmi szekció – fókusz: ESÉLYEGYENLŐSÉG
[13:00-14:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Fiáth Titanilla, aki az ELTE magyar, pszichológia és kulturális antropológia szakának elvégzését követően, illetve a klinikai szakpszichológus képzés mellett börtönpszichológusként helyezkedett el. Foglalkozik fogvatartotti hierarchiával, térhasználattal, dekorációval, magatartási szabályokkal, az identitás és a romák általános iskolai oktatásának problémáival,  stb.

Jónás Tamás, magyar nyelven alkotó, roma származású költő, író. 16 éves kora óta jelennek meg versei. A dokk.hu irodalmi portál alapító szerkesztője, az Amaro Drom és a Rádió C munkatársa.

Juhász Péter, aki romákat tanít a saját jogaikra. Például mit kell tenned, ha a falu jegyzője bezáratja a romák által használt klubot. A tatárszentgyörgyi gyilkosságok után Juhász Péter és Békés Bence Ózd környéki falvakat kezdte el látogatni. Létrehozták a TASZ Romaprogramot, nem csak romáknak.

Moldoványi Ferenc,  filmrendező. A Másik Bolygó című filmét négy kontinensen forgatta, benne gyereksorsokon keresztül ad képet planétánk rejtett arcáról, és fogalmazza meg világunk átfogó és morális válságát. Gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak, gyerekkatonák Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

Gazdasági szekció – fókusz: FOGYASZTÁS
[15:00-16:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Balázs Bálint, szociológus-történész. Foglalkozik médiaszociológiával, környezetszociológiával, biogazdálkodás szabályozási eszközrendszerének továbbfejlesztésével. A mezőcsáti kistérségben részvételen alapuló vidékfejlesztési törekvéseket segít elő, többek között a Jövő/Menő programban.

Gulyás Emese, szociológus és közgazdász, aki megalapította a Tudatos Vásárlók Egyesületét. Többek között az etikus fogyasztás jelenségét vizsgálja. A gazdasági és politikai globalizáció egyik meghatározó következménye, hogy a kormányzatok egyre nagyobb szerepet szánnak a piacnak a társadalmi problémák megoldásában. Az etikus fogyasztás, az értékorientált, befolyásolásra törekvő fogyasztói magatartás jellegzetes példa a piacok politikai funkciójának kiteljesedésére.

Kolin Márk, aki egyre szélesebb körben ismert nemcsak a Kolin frontembereként, hanem polgárpukkasztó celebként is. ELTE BTK-n kezdte, most könyvet fordít, zenét szerez, producerkedik, újságot ír, és nem mellesleg világsztár akar lenni, aki megváltja a haldokló zeneipart és létrehozza a nem létező magyar popzenét.

Szabó Simon, színész, majd rendező. A Papírrepülők című filmje úgy született, hogy Simon, aki egy évvel korábban elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó díjat, egy fillért nem kapott a következő ötletére a filmpénzeket osztogató állami szervektől...ám a csalódás "csak" dühös alkotóvá tette. Végül sikerült 12 millió forintot összekaparni, ami elég volt egy 27 millió forintos költségvetésű, rendes nagyjátékfilm leforgatásához. Ezen a világon semmi sem menőbb, mint csinálni valamit.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

Környezeti szekció – fókusz: KLÍMAVÁLTOZÁS
[17:00-18:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Kiss Péter, aki 2007-ben elnyerte "A jövő fiatal vállalkozója" pályázat fődíját. Ekkor a Budapesti Műszaki Egyetem másodéves közgazdász hallgatója volt, pályázata pedig a biogáz áramfejlesztő készülék gyártásának és forgalmazásának üzleti tervét írta le. A biogáz reaktorban baktériumok bontanak le szerves anyagot, és a gáz mellett humusz keletkezik még.

Kucsera Olga, az OzoneNetwork időjósa. Előtte a Tények-ben dolgozott szerkesztő-riporterként. Végzett szociológus. Kifejezetten érdeklik a természettudományok, sokat jár kerékpárral és elszánt állatvédő.

Dr. Kulcsár Sándor, feltaláló, aki amellett, hogy évek óta foglalkozik megújuló energiaforrásokkal, éppen a hidrogén akkumulátort teszteli.

Dr. Láng István, kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Részt vett a "fenntartható fejlődés" fogalmának meghatározásában. 1997 és 1999 között az Ember és Bioszféra UNESCO-program nemzetközi koordinációs tanácsának alelnöke. A VAHAVA-projekt (Változás-hatás-válaszadás) vezetője, ami 2003 nyarán indult, és amiben több száz tudós, kutató, szakember vett részt. Ebben meghatározták a magyarországi klíma változásának várható irányát, elemezték ennek az egyes ágazatokra és szakterületekre valószínűsíthető hatását.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

+1 BESZÉLGETÉS AZ EGYÉNI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRÓL
[19:00-20:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Szalóki Ági, énekes. A népzene és a hagyományok mellett a gyerekek és az esélyegyenlőség elkötelezett híve.

Mihály György, producer, aki a Multiplex mozi után inkább a passzív családi ház fészekrakása mellett döntött

Novák Péter, énekes, táncos, koreográfus, műsorvezető. A rock & roll-tól, a Struccon keresztül a Fenntarthatósági Napig.

Rohonyi Gábor, rendező, aki amellett, hogy filmet és reklámfilmeket forgat, számos saját finanszírozású, társadalmi célú spotot is készít.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Szomolányi Katalin

FN3 AFTERPARTY
[20:00-04:00]
koncertek, díjátadók, party time

Koncertek
Rhythm&Sex
Kishúg
Besh o droM
Balkan Fanatik

Díjátadók
Legaktívabb Jövő/Menő-k
Legjobb FN3 kiállítók
Legjobb FN3 pályaművek

Party és tánc reggelig

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

»

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

»

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

»

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

»

A nyitólapról ajánljuk

#KORONAVÍRUS

Márciusi akció

Cartidol 100 mg/g gél

50 g

1 549 Ft

31 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres PrimoMed sebápoló spray

60 ml

2 199 Ft

36,7 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz*

BioCo Porc & Izom Csont Komplex kondroitinnel filmtabletta

120 db megapack

4 299 Ft

35,8 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Robitussin™ Antitussicum szirup

100 ml

1 899 Ft

19 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Septofort tabletta

24 db

1 449 Ft

60,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Eurovit D-vitamin Forte 3000 NE tabletta

90 db

2 299 Ft

25,5 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Bánó fokhagyma galagonya fagyöngy kapszula

100 db

3 899 Ft

39 Ft/db
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény

Magnisteron magnézium tabletta férfiaknak

30 db

2 099 Ft

70 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Sinupret® bevont tabletta

50 db

2 699 Ft

54 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

2 249 Ft

140,6 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Csepp Extra belsőleges oldatos cseppek + C-vitamin Béres 50 mg tabletta

4×30 ml + 120 db

4 999 Ft

Vény nélkül kapható gyógyszer

Neo Citran Max köptetővel por belsőleges oldathoz

10 tasak

2 899 Ft

289,9 Ft/tasak
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dentinox fogínygél gyermekeknek

10 g

1 949 Ft

194,9 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

SYSTANE® Ultra nedvesítő szemcsepp

10 ml

2 649 Ft

264,9 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Algoflex Duo 400 mg/100 mg filmtabletta

24 db

2 599 Ft

108,3 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 149 Ft

24,4 Ft/g
Orvostechnikai eszköz*

Nottevit Immuno Sleep kapszula

30 db

3 499 Ft

116,6 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Panadol Rapid 500 mg filmtabletta

24 db

1 149 Ft

47,9 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Xilomare® 1 mg/ml oldatos orrspray

10 ml

1 749 Ft

174,9 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz pezsgőtabletta

20 db

1 649 Ft

82,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula

20 db

2 549 Ft

127,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Szemerő Lutein FORTE filmtabletta

90 db

7 299 Ft

81,1 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Visine® Classic 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp

15 ml

1 899 Ft

126,6 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Friss cikkeink

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Már elérhető a a Szimpatika magazin 2021. márciusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el