Környezetvédelem és ritmusos szex a Millenárison

2010. 09. 22.
|
Ha pénteken elmentél a Kutatók Éjszakájára, és akkor is ha nem - szombaton a Millenárison a helyed! Előadások, kreativkodás, zene és tánc hajnalig!
Földfenntartás
A harmadszor megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap egy rendhagyó szakmai konferencia és kiállítás, aminek fő célcsoportjai a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás.

Résztvevőknek olyan közszereplőket (művészek, tanárok, üzleti szereplők, civil szervezetek tagjai, politikai szereplők, stb.) hívunk, akik szerintünk valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren.

A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte már Magyarországon is.

Az esemény alcíme Felelősségvállalás = Pozitív Energia, és ez nem véletlen. Az egész nap során célunk a programokon kívül folyamatosan aktívan tartani és bevonni az idelátogatókat.

A Szimpatika Patikák  a Ne kérj Szatyrot! program beindítása óta kiemelten odafigyelnek a környezetvédelemre. Ezért a szerkesztőség is kiköltözik a Millenárisra és meg szeretnénk mutatni, hogy mi mindent lehet előállítani a szemétből. Kolléganőnk Aggód Zsuzsa, az Édes Otthon rovat házigazdája vár Titeket, hogy együtt alkossatok.

Ha szívesen készítenél mindenféle izgalmas dolgot, arra kérünk, hozz magaddal:

-       kéztörlő- vagy WC papír guriga

-       régi csomagolópapír, naptár, prospektus stb

-       zokni, zokni, zokni

-       tojásdoboz

-       konzervfedő (bébiétel a legalkalmasabb, mert kicsi)

-       műanyag mosószeres, öblítős flakon

Természetesen a gyerkőcöket is várjuk, mert mindenféle meglepetéssel készülünk nekik is.

A program teljesen ingyenes, mindössze egy regisztráció szükséges hozzá. Regisztrálni pedig ITT lehet.

És íme a Program:

12:00 KAPUNYITÁS, REGISZTRÁCIÓ, MEGNYITÓ
Visszatekintés, programismertetés, FN3 lehetőségek, ínyencségek....

INTERAKTÍV BESZÉLGETÉSEK
a fenntarthatóság hármas pillére mentén

Fenntartható innováció – A KÉK GAZDASÁG (THE BLUE ECONOMY)
aki előad (angolul):

Prof. Günter Pauli, világpolgár. Folyékonyan beszél hét nyelven, és élete során már minden kontinensen élt már, jelenlegi lakóhelye Kamakura Japánban. 17 könyvet írt, melyek tizenkét nyelven jelentek meg. Legújabb könyve, "A KÉK GAZDASÁG" 100 innovációt mutat be, amelyek egy évtizeden belül 100 millió munkahelyet teremthetnek. Hosszabb távú tervei között szerepel, hogy világszerte hozzájáruljon a fenntartható társadalmi, gazdasági és emberi fejlődéshez, melyben a vállalkozói szellem alapvető szerepet játszik nem csak az üzleti vállalkozások számára, hanem kulturális, társadalmi, politikai és etikai szinten is.

Társadalmi szekció – fókusz: ESÉLYEGYENLŐSÉG
[13:00-14:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Fiáth Titanilla, aki az ELTE magyar, pszichológia és kulturális antropológia szakának elvégzését követően, illetve a klinikai szakpszichológus képzés mellett börtönpszichológusként helyezkedett el. Foglalkozik fogvatartotti hierarchiával, térhasználattal, dekorációval, magatartási szabályokkal, az identitás és a romák általános iskolai oktatásának problémáival,  stb.

Jónás Tamás, magyar nyelven alkotó, roma származású költő, író. 16 éves kora óta jelennek meg versei. A dokk.hu irodalmi portál alapító szerkesztője, az Amaro Drom és a Rádió C munkatársa.

Juhász Péter, aki romákat tanít a saját jogaikra. Például mit kell tenned, ha a falu jegyzője bezáratja a romák által használt klubot. A tatárszentgyörgyi gyilkosságok után Juhász Péter és Békés Bence Ózd környéki falvakat kezdte el látogatni. Létrehozták a TASZ Romaprogramot, nem csak romáknak.

Moldoványi Ferenc,  filmrendező. A Másik Bolygó című filmét négy kontinensen forgatta, benne gyereksorsokon keresztül ad képet planétánk rejtett arcáról, és fogalmazza meg világunk átfogó és morális válságát. Gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak, gyerekkatonák Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

Gazdasági szekció – fókusz: FOGYASZTÁS
[15:00-16:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Balázs Bálint, szociológus-történész. Foglalkozik médiaszociológiával, környezetszociológiával, biogazdálkodás szabályozási eszközrendszerének továbbfejlesztésével. A mezőcsáti kistérségben részvételen alapuló vidékfejlesztési törekvéseket segít elő, többek között a Jövő/Menő programban.

Gulyás Emese, szociológus és közgazdász, aki megalapította a Tudatos Vásárlók Egyesületét. Többek között az etikus fogyasztás jelenségét vizsgálja. A gazdasági és politikai globalizáció egyik meghatározó következménye, hogy a kormányzatok egyre nagyobb szerepet szánnak a piacnak a társadalmi problémák megoldásában. Az etikus fogyasztás, az értékorientált, befolyásolásra törekvő fogyasztói magatartás jellegzetes példa a piacok politikai funkciójának kiteljesedésére.

Kolin Márk, aki egyre szélesebb körben ismert nemcsak a Kolin frontembereként, hanem polgárpukkasztó celebként is. ELTE BTK-n kezdte, most könyvet fordít, zenét szerez, producerkedik, újságot ír, és nem mellesleg világsztár akar lenni, aki megváltja a haldokló zeneipart és létrehozza a nem létező magyar popzenét.

Szabó Simon, színész, majd rendező. A Papírrepülők című filmje úgy született, hogy Simon, aki egy évvel korábban elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó díjat, egy fillért nem kapott a következő ötletére a filmpénzeket osztogató állami szervektől...ám a csalódás "csak" dühös alkotóvá tette. Végül sikerült 12 millió forintot összekaparni, ami elég volt egy 27 millió forintos költségvetésű, rendes nagyjátékfilm leforgatásához. Ezen a világon semmi sem menőbb, mint csinálni valamit.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

Környezeti szekció – fókusz: KLÍMAVÁLTOZÁS
[17:00-18:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Kiss Péter, aki 2007-ben elnyerte "A jövő fiatal vállalkozója" pályázat fődíját. Ekkor a Budapesti Műszaki Egyetem másodéves közgazdász hallgatója volt, pályázata pedig a biogáz áramfejlesztő készülék gyártásának és forgalmazásának üzleti tervét írta le. A biogáz reaktorban baktériumok bontanak le szerves anyagot, és a gáz mellett humusz keletkezik még.

Kucsera Olga, az OzoneNetwork időjósa. Előtte a Tények-ben dolgozott szerkesztő-riporterként. Végzett szociológus. Kifejezetten érdeklik a természettudományok, sokat jár kerékpárral és elszánt állatvédő.

Dr. Kulcsár Sándor, feltaláló, aki amellett, hogy évek óta foglalkozik megújuló energiaforrásokkal, éppen a hidrogén akkumulátort teszteli.

Dr. Láng István, kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Részt vett a "fenntartható fejlődés" fogalmának meghatározásában. 1997 és 1999 között az Ember és Bioszféra UNESCO-program nemzetközi koordinációs tanácsának alelnöke. A VAHAVA-projekt (Változás-hatás-válaszadás) vezetője, ami 2003 nyarán indult, és amiben több száz tudós, kutató, szakember vett részt. Ebben meghatározták a magyarországi klíma változásának várható irányát, elemezték ennek az egyes ágazatokra és szakterületekre valószínűsíthető hatását.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Novák Péter

+1 BESZÉLGETÉS AZ EGYÉNI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRÓL
[19:00-20:00]
akik beszélgetnek, akikkel beszélgethetsz:

Szalóki Ági, énekes. A népzene és a hagyományok mellett a gyerekek és az esélyegyenlőség elkötelezett híve.

Mihály György, producer, aki a Multiplex mozi után inkább a passzív családi ház fészekrakása mellett döntött

Novák Péter, énekes, táncos, koreográfus, műsorvezető. A rock & roll-tól, a Struccon keresztül a Fenntarthatósági Napig.

Rohonyi Gábor, rendező, aki amellett, hogy filmet és reklámfilmeket forgat, számos saját finanszírozású, társadalmi célú spotot is készít.

aki Veletek együtt kérdez, de moderál és az interaktivitást is inspirálja: Szomolányi Katalin

FN3 AFTERPARTY
[20:00-04:00]
koncertek, díjátadók, party time

Koncertek
Rhythm&Sex
Kishúg
Besh o droM
Balkan Fanatik

Díjátadók
Legaktívabb Jövő/Menő-k
Legjobb FN3 kiállítók
Legjobb FN3 pályaművek

Party és tánc reggelig
Júniusi akció

Flebaven® 1000 mg tabletta

60 db

4 565 Ft

76,1 Ft/db
Krónikus vénás elégtelenség okozta panaszok és tünetek: lábfáradtság, nyugtalan láb, éjszakai lábikragörcsök, oedema, és trophicus elváltozások, valamint akut aranyér-betegséggel összefüggő tünetek kezelésére
Vény nélkül kapható gyógyszer

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

150 g

4 240 Ft

28,3 Ft/g
Csillapítja az ízületi- és izomfájdalmakat akár 12 órán keresztül és csökkenti azok gyulladását. Könnyen nyitható kupakja az ízületi gyulladásos betegek számára lehetővé teszi a könnyű használatot.
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 430 Ft

202,5 Ft/db
Hatékonyan csillapítja az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkenti az irritációt, enyhíti a fájdalmat és elősegíti a sebgyógyulást. Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz
Pfizer Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 53.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Kitonail® 80 mg/g gyógyszeres körömlakk

3,3 ml

4 995 Ft

1513,6 Ft/ml
Körömgomba kezelése hatékonyan és egyszerűen: napi 1×-i használat, körömreszelés nélkül. Egyedülálló technológiájának köszönhetően a hatóanyag gyorsan felszívódik és kiváló gombaölő hatást eredményez
Vény nélkül kapható gyógyszer

Septofort tabletta

24 db

1 325 Ft

55,2 Ft/db
Szájüregi fertőzések, gyulladások és szájnyálkahártya betegségek kezelésére is alkalmas
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte étrend-kiegészítő tabletta

30 db

2 925 Ft

97,5 Ft/db
Komplex összetétel luteinnel, antioxidánsokkal és cinkkel. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Étrend-kiegészítő készítmény*

Octenisept® külsőleges oldat

50 ml

1 880 Ft

37,6 Ft/ml
Seb-, bőr-, nyálkahártya-fertőtlenítő. Színtelen, nem csíp
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sudocrem®

125 g

2 145 Ft

17,2 Ft/g
A pelenkával fedett bőr ápolására. Védi, nyugtatja a bőrt és támogatja a regeneráló funkciót. Hatékony egyéb bőrproblémák ápolásában is (repedezett, kipirosodott, irritált bőr)
TEVA Gyógyszergyár Zrt.,
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Kozmetikum

Visine Classic 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp

15 ml

1 810 Ft

120,7 Ft/ml
A szem kisebb irritációinak tüneteként jelentkező kötőhártya-duzzanat és vörösség átmeneti, tüneti kezelésére
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula

20 db

2 170 Ft

108,5 Ft/db
Gyorsan felszívódó lágy kapszula¹, mely hatékonyan enyhíti a fejfájást, fogfájást és menstruáció következtében fellépő fájdalmat ¹Diklofenák-kálium tablettához képest
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Gynoflor hüvelytabletta

6 db

2 600 Ft

433,3 Ft/db
A természetes hüvelyflóra helyreállítására, a visszatérő hüvelyi fertőzések megelőzésére, a változókori intim panaszok kezelésére
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Advil® Ultra lágy kapszula

10 db

995 Ft

99,5 Ft/db
Gyorsan felszívódó fájdalom- és lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatással. Alkalmas  enyhe, középsúlyos fájdalmak, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására.
Pfizer Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 53.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz® + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta

10 db

890 Ft

89 Ft/db
Kalciumpótlásra és C-vitamin-hiány esetén (pl. fertőző betegségekben az ellenállóképesség növelése) javasolt. Citromízű pezsgőtabletta
Sandoz Hungária Kft.,
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Tőzegáfonya filmtabletta

60 db

1 550 Ft

25,8 Ft/db
700 mg Tőzegáfonya gyümölcs 90%-os koncentrátum a napi adagban
Béres Gyógyszergyár Zrt.,
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4. www.beres.hu
Étrend-kiegészítő készítmény*

Prostayol 6 FORTE lágyzselatin kapszula

40 db

1 920 Ft

48 Ft/db
A prosztata megfelelő működésének fenntartásához törpepálmagyümölcs-kivonattal, kisvirágúfüzike-kivonattal és tökmagolajjal
Étrend-kiegészítő készítmény*

Otrivin® Menthol 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray

10 ml

1 860 Ft

186 Ft/ml
Gyorsan megszünteti az orrdugulást és hatása akár 12 órán át tart
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dentinox® fogínygél gyermekeknek

10 g

1 775 Ft

177,5 Ft/g
Fogzáskönnyítő fogínygél  csecsemőknek és kisgyermekeknek, kizárólag helyi kezelésre
Vény nélkül kapható gyógyszer

LINEX® FLORA élőflórát tartalmazó kapszula

28 db

2 660 Ft

95 Ft/db
Két, liofilizált baktérium törzset tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula
Sandoz Hungária Kft.,
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Étrend-kiegészítő készítmény*

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 535 Ft

117,8 Ft/db
Minőségi Ginkgo biloba hatóanyagú, hatékony gyógyszerkészítmény az időskorral összefüggő szellemi hanyatlás és az életminőség javítására enyhe fokú demenciában szenvedőknek
Vény nélkül kapható gyógyszer

Darmol® bevont tabletta

24 db

1 095 Ft

45,6 Ft/db
Növényi eredetű gyógyszer alkalmanként fellépő székrekedés rövid ideig (1-2 hét) tartó kezelésére. Kalcium-szennozid A és B tartalmú bevont tabletta
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Apranax Dolo 220 mg filmtabletta

30 db

1 300 Ft

43,3 Ft/db
Enyhe és középsúlyos fájdalmak pl. izomfájdalom, ízületi fájdalom, hátfájás rövid távú kezelésére javallott. Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. júniusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el