Tízezrek eshetnek a kolera áldozatául

Szerző: Medical Online
Jemeniek tízezrei halhatnak meg kolerában, mert a koronavírus miatt nem mernek kórházba menni.

A következő hetekben csúcsra ér a koronavírus-fertőzések száma a háború sújtotta Jemenben, és közben tömegek eshetnek a kolera áldozatául is. Januártól áprilisig 110 ezer kolerás beteget találtak az országban, az elmúlt három hónapban mégis 50 százalékkal csökkent a fertőzés miatt orvoshoz fordulók száma.

Az országban működő segélyszervezetek ezért attól tartanak, tízezrek eshetnek a kolera áldozatául. Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint a kolera az érintettek felénél okozhat halált, ha nem kapnak kezelést. Ráadásul az ország 333 körzetének 20 százalékában egyáltalán nincsenek orvosok.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a kormányellenes síita húszik, és a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat katonailag is támogató arab koalíció, Szaúd-Arábia vezetésével.

Forrás: medicalonline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!