Fokozottan ellenőrzik a házi karantén betartását

A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának fokozott ellenőrzését kérte az Operatív Törzs a rendőrségtől, valamint felkérte az országos tisztifőorvost, hogy vizsgálja felül a külföldi országok zöld, sárga és piros besorolását.

Folyamatosan értékelik a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit és a magyarországi határátkelőhelyeken végzett vizsgálatok eredményeinek alakulását.

Az Operatív Törzs megállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakosságára a legnagyobb veszélyt a koronavírus behurcolása jelenti. Ezért kérték az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembevételével vizsgálja felül azok besorolását, a rendőrségtől pedig a szabályok betartásának ellenőrzését kérték – írták.

Az Operatív Törzs arra kéri a magyar polgárokat, hogy kövessék az egyszerű, világos, könnyen betartható szabályokat. Mindenkinek a biztonságos belföldi utazást ajánlják, külföldi utazás esetén pedig azt javasolják, hogy körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzitországok járványügyi helyzetéről.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!