Miklósa Erika a sukorói Vadmadárkórházban

Dr. Berkényi Tamás a madarak gyógyítására specializálódott, megszerezte az egzotikus állatok szakállatorvosa képesítést is. Így jött létre az önkéntes alapon, támogatásokból, az erre áldozni hajlandó madárbarátok adományaiból működő székesfehérvári, majd 2014-ben a sukorói Vadmadárkórház. Miklósa Erika fontosnak tartja a kezdeményezést, rendszeresen látogatja a kórházat – az egyik ilyen alkalomra stábunk is elkísérte őt.

A Vadmadárkóház tevékenysége nem csak azért fontos, mert rengeteg sérült, a természetben biztos elpusztuló madarat tudnak megmegmenteni, hanem azért is, mert olyan oktatásban részesítik a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt, amellyel egészen kivételes élményekben lehet részük, és rengeteg hasznos információval gazdagodnak a természetet illetően.

A kisfilm első részében a Vadmadárkórház áltnos működését, és az ápolásra szoruló madárfajokat ismerhettük meg, ezúttal pedig megtudhatjuk, hogyan kell etetni egy fészekből kiesett kisgólyát, és hogy hogyan segíthetjük a kórház működését.

A látogatásról szóló kisfilm első része itt tekinthető meg.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!