A legfinomabb nyári limonádék

Szerző: Szimpatika
A melegben mindenkinek jólesik néhány frissítő korty. Az egyik nagy kedvenc a nyári limonádé, de a klasszikus verzión kívül érdemes kipróbálni néhány újdonságot is.

Néhány alapszabályt is érdemes betartani: csak szénsavas vizet használjunk, a kristálycukor helyett jobb a cukorszirup, és csak friss gyümölcsökkel dolgozzunk – azokat viszont bátran használjuk!

Limonádé friss narancslével

Hozzávalók (2 főre)

– 1 db lime

– 1 db citrom

– 1 db narancs

– 1 db narancs kifacsart leve

– 4 dkg cukor vagy 4 cl cukorszirup

– 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda

– jégkocka
 

1. A gyümölcsök héját meleg víz alatt alaposan megmossuk, majd mindegyiket hat gerezdre vágjuk.

2. Otthoni, higiénikus körülmények között kézzel is összenyomhatjuk a gyümölcsöket két fél literes pohárba, adjuk hozzá a kifacsart narancs levét és a cukrot vagy cukorszirupot, majd töltsük fel a poharakat jégkockával.

3. Egy hosszú szárú kanál segítségével alaposan keverjük össze, és csak ezt követően adjuk hozzá az ásványvizet vagy szódát.

 

Limonádé pirosgyümölcsökkel

A fenti receptet tovább is fejleszhetjük, és kiegészíthetjük tvagy kicserélhetjük más gyümölcsökkel is.

Hozzávalók (2 főre)

– 1 darab lime

– 1 darab citrom

– 5 dkg áfonya

– 5 dkg ribizli

– 4 dkg cukor vagy 4 cl cukorszirup

– 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda

– jégkocka


1. A gyümölcsök héját meleg víz alatt alaposan megmossuk, majd a citrusokat hat gerezdre vágjuk.

2. Otthoni, higiénikus körülmények között kézzel is összenyomhatjuk a gyümölcsöket két fél literes pohárba, de használhatunk kanalat is. A citrusokat érdemes erőteljesebben megnyomni, és néhány áfonyát és ribizlit is szétnyomhatunk, ami szép színt ad majd az italnak.

3. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot vagy cukorszirupot, majd töltsük fel a poharakat jégkockával.

4. Egy hosszú szárú kanál segítségével alaposan keverjük össze, és csak ezt követően adjuk hozzá az ásványvizet vagy szódát.

5. Díszítésként adjunk hozzá néhány szem áfonyát és ribizlit, amit később el is fogyaszthatunk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!