Online program daganatos betegeknek

Szerző: Szimpatika
A daganatos betegekben és a hozzátartozókban a diagnózis után, a kezelések alatt rengeteg kérdés merül fel, amik megválaszolására sokszor nincs idő, vagy egyszerűen csak az orvosnál, abban a helyzetben elfelejtődnek, és betegek, hozzátartozók gyakran inkább bizonytalan forrásokhoz fordulnak információkért. Az így szerzett, szakmailag nem megfelelő, esetleg téves információk komoly károkat okozhatnak.

A Van Holnap! Alapítvány online támogató programjával abban szeretne segíteni, hogy a betegek, és természetesen a hozzátartozók is (hiszen ők lehetnek a legnagyobb segítségek) érthető, a mindennapokban jól használható, és szakmailag megfelelő, hiteles információkhoz juthassanak, ha választ keresnek kérdésükre.

A leggyakoribb kérdések a kezelésekkel kapcsolatosak, így a program is ezekkel foglalkozik elsősorban. Az online program részei a letölthető információs anyagok, melyek között tálalható a mellékhatásokkal kapcsolalatos, vagy éppen olyan, ami a leggyakoribb vizsgálatokkal kapcsolatos információkat tartalmazza. Ezeken kívül elérhetők rövid videók is, amik segíthetnek megérteni mi, és miért történik. Ezek az anyagok folyamatosan készülnek.

A programnak fontos része a speciális dietetikai tanácsadás. Ennek különlegessége, hogy nem egy egyszerű pár perces beszélgetésről van szó, hanem egy összetett, személyre szabott támogatásról. A tanácsadáson részt vevők minden esetben egy szakértők által összeállított kérdőívet töltenek ki, melynek segítségével dietetikusunk a tanácsadás előtt fel tud készülni, és személyre szabottan tud segíteni, szükség szerint pedig a tanácsadás után emailben kap szintén személyre szabott támogató anyagokat. A megfelelő dietetikai támogatás rendkívül fontos, mert ez az a terület, amivel a beteg rengeteget tehet, hogy a kezeléseket minél jobb fizikai állapotban csinálja végig, és a későbbiekben is tenni tudjon a saját gyógyulása, egészsége érdekében.

A program itt érhető el: http://vanholnap.eu/online

A Van Holnap! Alapítvány 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a vastagbél-daganatos betegeknek, hozzátartozóiknak, és a sztómaműtét előtt állóknak vagy már sztómával élőknek. Az idők során a tapasztalatok miatt egyre több beteg kereste meg az alapítványt, akiknek más daganatos betegségek okoznak problémákat, így programjaik is változáson mentek keresztül. Mára már céljuk, hogy szélesebb körben tudjanak segíteni a daganatos betegeknek és családtagjaiknak. Fontosnak tartják, hogy a daganatos betegek már a diagnózis pillanatától hatékony segítséget kapjanak a gyógyulásban, hogy megismerjék lehetőségeiket, melyekkel saját maguk és hozzátartozóik is tehetnek a gyógyulásért, így programjaikat ennek megfelelően alakítják.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!