Ha nem jön a baba...

Szerző: Szimpatika
Gyermeket akarnak, szorgalmasan és aktívan próbálkoznak, mégsem jön össze, pedig szó sincs egészségügyi problémákról – ez bizony megesik, és a legtöbbször puszta életmódbeli okai vannak.

Összeállításunkban néhány hasznos életvezetési tanácsot olvashatnak, melyek révén közelebb kerülhetnek az áhított eredményhez.

A termékenység mindkét partnertől függ, az egyik fél csökkent termékenységét a másik fél fokozott termékenysége kiegyenlítheti – így összességében nagyon nehéz az egyedi terméketlenségről nyilatkozni. Bizonyos körülmények között minden nő és minden férfi egy másik férfival, illetve nővel „termékeny” emberré válhat. Ha a kívánt gyermekáldás nem következik be, kezdettől fogva nemcsak a nőt, de a férfit is vizsgálni kell. Az alábbiakban néhány általános életvezetési tippet közlünk, melyek segítségével elősegíthetjük a gyermekáldás gyorsabb megérkezését.

Mindkét fél számára:

- Kerüljük el a termékenységet befolyásoló gyógyszereket és korlátozzuk a cigaretta- és alkoholfogyasztást.

- Harmadnaponta szeretkezzünk, főleg a termékeny napokon. Rövidebb időközök csökkentik a siker esélyét. Az aktust követően a nő még 10 percen keresztül maradjon háton fekve (lehetőleg párnával a medence alatt).

- Fordítsunk kellő időt önmagunkra és egymásra. Fontoljuk meg, hogyan tudnánk stresszmentessé tenni a mindennapokat. A környezetváltoztatás például csodát tehet, a klímaváltozás erőt adhat, a napfény fokozza a jókedvet. Tanuljunk meg különféle ellazító, meditációs technikákat. A masszázs- és iszapfürdők is oldják a feszültséget.

- Tartsuk magunkat jó erőben kiegyensúlyozó sportolással (tehát nem teljesítménysporttal). Változtassunk táplálkozásunkon: együnk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket, mert ezeknek stimuláló hatása lehet.

A nő számára:

- Tegye félre a diétákat, mert zavarhatják a hormonháztartást. Étkezzen változatosan, de ne túl bőségesen.

- Rengeteg növény fejt ki stimuláló hatást a hormonokat szabályozó áramkörre. Ilyenek a gólyaorr, a palástfű, a barátcserje, a gránátalmamag és a boglárka. Ezeket a növényeket néhány hónapon át fogyassza teaként!

A férfi számára:

- Ne hordjon túl szűk alsóneműt, részesítse előnyben a természetes fonalakból készült alsónadrágokat és nadrágokat.
- Ne aludjon pehelypaplan alatt, kerülje a szaunákat és termálfürdőket. 3-6 hónap alatt a túlzott meleg hatása által okozott hátrányok – a spermaminőség hanyatlása – rendeződnek.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!