Megkezdődött az egészségügyben dolgozók szűrése az SZTE-n

Szerző: MTI
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfőtől június 19-ig végzi ingyenesen egészségügyi dolgozóinak koronavírus-szűrését – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

A közlemény szerint Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja mintegy 4500 munkatársa vizsgálatát.



Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs – köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet – részére a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztet és a fertőzés lezajlását mutató immunglobulin-mérést biztosít az intézmény.

A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egységenként, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken zajlik. A minták kiértékelését az egyetem – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált – klinikai mikrobiológia diagnosztika intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!