A színek gyógyító ereje

2010. 09. 08.
Szerző: Szimpatika
A színek mindenkire hatnak, és mindenkit befolyásolnak. Gondoljunk csak az őszre, a falevelek izzó vöröseire, a csokoládébarna álmokra. Aztán jön a szürke november, a színek megfakulnak, mi meg energia és reményt vesztetten ülünk a lámpák alatt.
A színek befolyásolják érzelmi és mentális állapotunkat is.

Színterápia

A színekkel való gyógyítás nem új keletű módszer, de a tudományos vizsgálatok mutattak rá, hogy minden szín egy meghatározott  hosszúságú elektromágneses hullámnak felel meg. A színeket nem csak a látók érzékelik, a vakok is. A színek meleg vagy hideg érzetűek, ezt pontosan érzékelik azok is akik nem látnak.

Fizikai szempontból vizsgálva  a fény elektromágneses hullámokból áll. Ez a tárgyakról visszaverődbe a szemünkbe kerülve színné dekódolódnak. Az alacsony  frekvenciájú hullámokat vörös színként érzékeljük, a  magas frekvenciájúakat pedig kéknek.  Amikor a fény hullámhosszokra törik, különféle színek keletkeznek. A fehér fény spektruma a teljes színskálát tartalmazza. Így keletkezik a szivárvány is.

A színeket a test különféle módon érzékeli. Az egyik leghatékonyabb módszer a színes fénnyel való megvilágitás, vagy besugárzás. A hatás a test sejtjeiben keletkezik.- vallják a színgyógyítással foglalkozó szakemberek.

A színek az étkezésünkre is hatással vannak. A zöld színű zöldségek tele vannak vitaminokkal, nyomelemekkel és enzimekkel, a pirosakban sok az antioxidáns. Szívesebbn választjuk a harsány életteli ételeket, mint a haloványokat.

Ma már a fürdőkben, wellneshotelekben is lehet találkozni a színterápiával. A víz különféle színekkel megbolondítva érkezik ránk, ami befolyásolja hőérzetünket, és a lelkünkre is hatást gyakorol.

Ha kiváncsi, melyik szín mit jelent, kattintson.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!