Újra látogathatóak a szabadtéri sportesemények

2020. 05. 29.
Szerző: MTI
Az új kormányrendelet értelmében szigorú feltételek mellett újra látogathatók a szabadtéri sportesemények Magyarország egész területén – tájékoztatott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szabó Tünde elmondta: ha a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új kormányrendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője maradéktalanul biztosítja, lehetőség van újra nézők előtt megrendezni a hazai szabadtéri sporteseményeket.

„A járványhelyzetben hozott korlátozások fokozatos feloldásának következő lépcsőfoka ez a mostani intézkedés, amely egyfelől lehetőséget nyújt a hazai sportélet újraindításának folytatására, másfelől biztosítja a résztvevők – a sportolók és a szurkolók – egészségének fokozott védelmét” – fogalmazott az államtitkár. A rendelet érelmében szabadtérinek minősül minden olyan sportrendezvény, amely fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett stadionban, vagy uszodában zajlik.

Amennyiben a nézőtéren ülőhelyek is találhatók, a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeken nem szabad helyet foglalni, és az egymás mellett, illetve a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább másfél méteres védőtávolságot kell biztosítani.
A nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül a szurkolók kötelesek a másfél méteres távolságot egymástól megtartani, különösen a páholyokban, a szünetek alatt a közösségi területeken, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletekben.

A védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége, akinek gondoskodnia kell azon látogatóknak a rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki a rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegik.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!