Ma zárul az országos koronavírus tesztelés

Szerző: Semmelweis Egyetem
Még mintegy 1200 fő részvételére van szüksége a hazai orvosképző egyetemeknek ahhoz, hogy országosan és regionálisan is reprezentatív legyen a koronavírus tesztelés eredménye, ezért a szűrés határidejét május 16. este 7 órára módosították.

A KSH által meghívott, ám a szűrésen eddig meg nem jelent személyeket kérés esetén lakóhelyükön is felkeresik az egyetemek munkatársai, ezt az igényt a 0680/ 200 - 766 és a 0680/ 808-200 zöldszámon jelezhetik az érdeklődők. Továbbá reggel hét és este hét óra között három fővárosi helyszínen – a Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Bőrgyógyászati, valamint a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán – is várják azokat, akik az utolsó pillanatra halasztották a tesztelést.

Ahhoz, hogy a felmérés valós képet mutasson és a 14 éven felüli lakosságára reprezentatív legyen a minta, összesen 10 500-11 200 fő részvételére van szükség, így továbbra is számítanak mindenki együttműködésére.

Mint arról korábban beszámoltak, a Debreceni Egyetem, a Szegedi és Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem közös konferencián jelentette be, hogy május 11-ig a Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztott 17 787 fő mintegy fele vett részt a május 1-jén kezdődött, országos, reprezentatív COVID-19 szűrővizsgálaton. A vizsgálat részeredményeit ismertető konferencián elhangzott: 8276 tesztből kettő lett pozitív, és az átfertőzöttségi arány is alacsony.

Forrás: semmelweis.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!