A szervátültetettek a különösen veszélyeztetettek közé tartoznak

Szerző: MTI
Több mint 5000 szervátültetett él az országban, akik a koronavírus szempontjából a különösen veszélyeztetettek közé tartoznak – hívta fel a figyelmet a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) stratégiai és orvosigazgatója.

Grózli Csaba hozzátette: a szervátültetettek és az őket gondozó egészségügyi személyzet biztonságának érdekében az MSZSZ márciusban létrehozott egy segélyalapot, amely által FFP2-es és FFP3-as maszkokat szerzett be és küldött el az érintetteknek.



Mint mondta, eddig a szövetség a tagjainak és a szervátültetetteket ápoló klinika dolgozóinak 600-600 darab maszkot osztott ki, és 6-7 ezer maszkra lenne még szükségük ahhoz, hogy a lehetséges új, őszi hullámnál is biztosítva legyenek. Ennek érdekében arra kérnek mindenkit, hogy adójuk egy százalékával támogassák a szervátültetettek ügyét.

Grózli Csaba kitért arra is, hogy az eddigi koronavírussal fertőzött szervátültetettek között van gyógyult és elhunyt is.

A szervátültetettek immunrendszerét mesterségesen le kell gyengíteni, hogy a szervek benn maradjanak, ezért a vírusra is fogékonyabbak – mondta, megjegyezve, hogy emellett pszichés félelem is van a szervátültetettekben.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!