Lezáratták Milánó sétálóutcáit

Szerző: MTI
A május 4-i újraindulás, vagyis a korlátozások első enyhítése után a lombardiai főváros, Milánó polgármestere, Giuseppe Sala szigorú ellenőrzést rendelt el az északolasz város leglátogatottabb sétálóutcáin, miután ezeket kisebb tömegek lepték el.

Harmincezer fölé emelkedett a halottak száma Olaszországban. Jelenleg 87 961 beteget tartanak számon. Közülük már csak kevesebb mint 15 ezren szorulnak kórházi kezelésre, és 1168-ra csökkent az intenzív osztályokon tartózkodók száma. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 217 185-öt.

A gócpontban, Lombardiában 94-re esett vissza a halálos áldozatok napi száma. Az aktív fertőzöttek száma további 609-cel emelkedett. A lombardiai kórházak intenzív osztályain jelenleg négyszáz Covid-19-beteget kezelnek, ami a befogadóképesség 25 százalékának felel meg, vagyis nem éri el a kritikusnak tartott harminc százalékot.

A május 4-i újraindulás, vagyis a korlátozások első enyhítése után a lombardiai főváros, Milánó polgármestere, Giuseppe Sala szigorú ellenőrzést rendelt el az északolasz város leglátogatottabb sétálóutcáin, miután ezeket kisebb tömegek lepték el. Massimo Galli, a milánói Sacco kórház virológus professzora kijelentette: Milánó „járványbombát" kockáztat, ha továbbra is túl sokan tartózkodnak az utcákon. Milánóban egy nap alatt több mint 200-zal emelkedett az aktív fertőzöttek száma a korábbi 182-höz képest.

Kiemelt utcai és közúti ellenőrzés lépett életbe Olaszország más városaiban is péntek délutántól a hétvégére elindulók mozgásának korlátozására. Velence városában is meg akarják akadályozni, hogy szombat-vasárnap ismét „járványturisták” lepjék el a várost, ahogyan egy hete történt.

Az északolasz Alto Adige autonóm tartomány bejelentette, hogy megelőzi a római kormány országos rendelkezéseit, szombattól újraindítja a kereskedelmet, és hétfőtől a vendéglátás újranyitását tervezi. Róma azonnali zárásra szólította fel a tartományt.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!