Járvány idején is szükség van véradókra

„Jöjjenek az emberek vért adni, járvány idején is folyamatosak a műtétek, a betegeknek most is szükségük van vérkészítményekre” – mondta Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója a Facebookon közzétett kormányzati videóban.

A szakember ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, szigorúbbak a véradás feltételi: nem adhat vért, aki 30 napon belül külföldön járt, aki az elmúlt időszakban beteg volt, koronavírusos beteggel, fertőzöttel találkozott.

Matusovits Andrea hozzátette: a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, véradással nem.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is a véradás fontosságát hangsúlyozta.
Magyarországon több mint negyedmillió önkéntes véradó él. Koronavírus-járvány idején mindenkitől azt kérik, hogy maradjanak otthon, de a véradás olyan alapos ok, amellyel a lakhely elhagyható. A vérellátó szolgálat honlapján, az ovsz.hu-n mindenki megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebbi véradó helyet – ismertette a miniszterelnöki megbízott.

Nagy István agrárminiszter, rendszeres véradó, a kormányzati videóban arról beszélt: nehéz időkben még fontosabb a segítség. Embertársaink nem válogathatják meg, hogy mikor kell a gyógyulásukhoz valamilyen vérkészítmény.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!