Különleges buborékágy készült a koronavírusos betegeknek

Szerző: Kossuth Rádió
Így biztonságosan tudják szállítani a koronavírus-fertőzött betegeket is az osztályokon belül, ha szükség lesz rá. Az intézményben folyamatos a férőhelyek bővítése. Az orvosok abban bíznak, hogy üresen maradnak a kórtermek.

A kiskunhalasi kórház a betegek biztonságos szállítása érdekében egy buborékra hasonlító eszközt készíttetett el. A kórház egy műanyaggyártó céget keresett fel, amely legyártotta a prototípust. Ezt a szerkezetet egyszerűen rá kell helyezni az ágyra, és már szállítható is a beteg.

Szinte lehetetlen a buborékágyak beszerzése a világpiacon

„A kórház megpróbál úgy felkészülni a koronavírus-fertőzött betegek ellátására, hogy a célkitűzés szerint leginkább a dolgozóikat védjék meg” – emelte ki Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója. Elsősorban ennek kell megfelelni, ugyanis ha az egészségügyi dolgozót elveszítjük, akkor nem lesz, aki ellássa a betegeket. Ahhoz, hogy ezeket a betegeket bizonyos betegutak keresztezésével biztonságosan lehessen szállítani, ahogy több másik országban is, úgynevezett buborékos szállítást biztosítunk. Ezeket a buborékokat beszerezni a világpiacon szinte lehetetlen – részletezte a főigazgató.

„Mivel Soltvadkert–Pirtó a műanyagipar fellegvára Magyarországon, így megkerestünk egy műanyagiparban jártas céget, és leültünk megtervezni, hogy kell kinéznie egy ilyen buboréknak, és minek kell megfelelnie, majd sikerült is a prototípust elkészíteni” – mondta. A prototípus tesztelése zajlik, és abban az esetben, hogyha ez megfelelő, akkor többet is legyárt a cég.

Forrás: Kossuth Rádió

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!