Egyházi lelkisegély-vonalak működnek az ünnepek alatt is

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az egyházak szolgálata iránt ilyenkor kiemelkedő igény mutatkozik. A telefonos szolgálatot teljesítő papok és lelkészek munkájára ilyenkor is nagy szükség van.

A mostani ünnep egyedülálló abban, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzetben a templomokban nincsenek nyilvános liturgiák, szertartások. Ezt részben pótolják a televíziós, rádiós, internetes közvetítések, de ebben a helyzetben felértékelődik az egyházak által működtetett lelki segélyvonalak szerepe is.

 A telefonos szolgálatot papok, lelkészek, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, szociális munkások látják el. Az alábbi egyházak ingyenesen hívható zöld számon érhetőek el az ünnep alatt is:

Magyar Katolikus Egyház:

Budai Irgalmasrendi Kórház Lelkigondozó szolgálat: +36 1 438 8655, hívható mindennap 0 - 24 óráig.
"Lélekerősítő" (Pécsi Egyházmegye): +36 72 513 030, hívható: mindennap 9-12-ig és 15-19-ig.
Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (együttműködésben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyével): +36 1 770 7333, hívható: mindennap 0-24 óráig.



Magyarországi Református Egyház:

Református Telefonos Lelkigondozói Szolgálat: +36 80 296 844, hívható: mindennap 17 órától hajnal 1 óráig, skype ID: lelkigondozas1.

Ökumenikus egyházi lelki segélyvonal: +36 80 496 005, hívható: mindennap 8 és 20 óra között

A már működő katolikus és református telefonvonalak mellett nagyszombattól, április 11-én reggel 8 órától hívható az új, ökumenikus egyházi lelki segélyvonal, amely a koronavírus miatt érintett egészségügyi dolgozók, betegek és hozzátartozóik segítésére jött létre. A vonal a Magyarországi Baptista Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus, a Magyarországi Metodista Egyház és a Magyar Pünkösdi Egyház együttműködésében működik.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!