Graffitik készültek a koronavírusról

Szerző: Kultúrpart
A művészeket is foglalkoztatja a járványhelyzet, így természetes, hogy műveikben is megjelenik előbb-utóbb. Ezúttal a graffiti legjobbjainak koronavírus ihlette alkotásait gyűjtötték össze.

Az utca szabad művészei által létrehozott grafikák egyre elfogadottabbak, már nem falfirkaként kezelik az alkotásokat, hanem önálló művészeti ágként.
Értékelendő, hogy nem hagyományos eszközökkel, ecsettel vagy íróeszközökkel dolgoznak, hanem szórófejes festékkel, amivel jóval nehezebb megrajzolni a képeket.

Íme néhány a legjobbak közül:


A Pøbel nevű művész alkotása Norvégiából
 


Az amszterdami Fake művésznevű alkotó szuperhősként mutatja be az egészségügyi dolgozókat, egy nővér portréján keresztül.
 


Ponywawe – aki a képen az általa frissen festett fal előtt ül –  Los Angelesben alkot, legújabb műve a járvány és a szerelem kapcsolatát járja körül.
 


Szintén Los Angeles-i művész Teachr1. Amerikában a járvány egyik mellékhatása az állandósult vécépapír hiány volt, erre reflektál a graffiti.

A további képek a Kultúrpart olldalán láthatóak, ide kattintva.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!