Gyermekek körében ritkább a súlyos fertőzés

Szerző: MTI
Az új típusú koronavírus fertőzésének tünetei az amerikai gyermekek körében enyhébbek, ritkább a végzetes betegség - állapította meg az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) nyilvánosságra hozott jelentése.

A dokumentum szerint a gyermekek körében a vírusfertőzés tünete szintén a magas láz, a köhögés és a légszomj, de mindez jóval ritkábban és jóval enyhébb formában jelentkezik, mint a felnőtteknél. Ennek következtében a gyermekeket ritkábban kell kórházban ápolni.
A CDC nem fűzött magyarázatot a jelenséghez, csupán összegyűjtötte az adatokat. Mintegy 150 ezer esetet vizsgált, az amerikai laboratóriumok által február 12-étől április 2-áig regisztrált betegekről szóló információkat elemezte. Közöttük 2500 kiskorú fertőzött volt, és bár hárman meghaltak, a többségük nem lett komoly beteg.

A fertőzött gyermekek közül minden ötödiket kellett kórházba szállítani, míg a vírusos felnőttek körében ez az arány magasabb volt: minden harmadik felnőtt szorult kórházi kezelésre. A betegség inkább az idősebb gyermekeknél és a tinédzsereknél volt komoly, vagy a csecsemőknél és a nagyon piciknél, s gyakrabban fordult elő kisfiúknál, mint kislányoknál.

A jelentés összeállítói figyelmeztettek arra, hogy a gyermekek megbetegedéseinek adatolása még nem érdemleges elemzés, hiszen sok részlet nem áll rendelkezésre.
A CDC dokumentumát értékelve Larry Kociolek doktor, az egyik chicagói gyermekkórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvosa újságíróknak úgy fogalmazott: ezek az első adatok megnyugtathatják a szülőket, hogy gyermekeik nagyobb biztonságban vannak, s ha el is kapják a kórt, könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést.
Április 6-án az AP amerikai hírügynökség és a NORC közpolitikai kutatóintézet is közölt egy jelentést. Közös felmérésükben azt állapították meg, hogy a járvány következményei az életkortól és a jövedelmi viszonyoktól is függnek.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!