Szellőztessünk minél gyakrabban!

A jó idő beköszöntével még nehezebb lemondani a kirándulásokról és a szabadtéri közös programokról. Mégis érdemes kihasználnunk, hogy itt a tavasz: a lakás alapos kiszellőztetésével sokat tehetünk egészségünkért.

Az egyik legegyszerűbb praktika a koronavírus-fertőzés ellen, ha szellőztetéssel folyamatosan friss levegőt engedünk a lakásba, az irodákba, a boltokba, de még az autóba is.

Annál is inkább lényeges ez, hiszen a koronavírus a légúton keresztül terjed, különösen zárt terekben, ahol gyorsan elhasználódik a levegő. Az autóban ügyelni kell arra, hogy – különösen ha több ember is utazik a járműben – az ablakokat tartsuk lehúzva, így megakadályozva, hogy megálljon a levegő áramlása, és belélegezzük a baktériumokat és vírusokat.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!