A középkor nem a világ vége

Szerző: Györösi Zsófia
Ne gondoljuk, hogy örökké fiatalok maradunk, de ne is essünk kétségbe, ha már közeledünk az 50 felé. Minden kornak megvan a maga szépsége, így amikor már nem állnak jól azok a szexi ruhák, és a füstös smink, amit 20 évesen hordtunk, ne ijedjünk meg.
Sok nő ilyenkor elköveti azt a hibát, hogy nem akarja elengedni fiatalságát. Pedig a középkorú nők is lehetnek éppen olyan vonzóak, mint fiatalabb társaik, ha látszik rajtuk, hogy jól érzik magukat a bőrükben. Felsoroljuk, hogy mi a 10 leggyakoribb hiba, amit ilyenkor a nők elkövetnek, és hogy hogyan lehet elkerülni őket.

1. A legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet ilyenkor az, hogy még mindig ugyanolyan hajat és sminket  visel, ami fiatal korában fantasztikusan állt neki.  Az évek azonban minden testen nyomot hagynak, legyen az bármilyen jól karbantartott is. Ezt gyakran nem veszik észre, vagy nem is akarják észrevenni. Lássuk be Hölgyeim, a férfibolondítás miniszoknyában egy idő után nem elegáns!

2. Nagy kihívás, hogy megtaláljuk a  számunkra megfelelő ruhadarabokat, amikre talán egy kicsit többet kell költeni. Régebben ugyanis elég volt megvenni egy fürdőruhát leárazáskor, ami tökéletesen állt rajtunk. 50 körül viszont inkább egy  drágább, alakformáló darabra van szükség. Meg kell találni a jól szabott, trükkös darabokat. Ne hasonlítsa össze a régi önmagát a mostanival.

3. Ha gyerekei megkérdezik a családi fotóalbumban Önre mutatva, hogy ki ez a csinos fiatal nő, nem kell kétségbe esni. A cél, hogy olyan jól nézzünk ki, ahogyan tudunk, és olyan egészségesek legyünk, amennyire csak lehet. Ne akarjuk újraalkotni a testet és az arcot, amit évtizedekkel azelőtt birtokoltunk.

4. Ne hagyjuk abba a mozgást! A testmozgás sok esetben enyhítheti fájdalmainkat és sok egészségügyi problémát megelőzhet. Hatásos lehet a plusz kilók ellen, segít cukorbetegség és a szívbetegség esetén is. Nem baj, ha nem tudjuk lefutni a maratont, lehet úszni, vagy hozzákezdhetnek akár a jógához is, esetleg a rendkivül jól formába hozó pilates is ott van.

5. Hol van már az, hogy egész éjjel fennmaradtunk, aztán másnap dolgozni mentünk, és egész nap helytálltunk a munkában. Idősebb korban már sajnos jobban meglátszik, ha nem alszunk eleget, nem is beszélve arról így nagyobb a kockázata a diabétesznek és egyéb egészségügyi problémáknak. Tartsuk észben, már néhány órával több alvás is meglátszik az arcon.6. A sárga fogak idősebbnek mutatnak a korunknál. De ennél többről van szó, mert a fogászati egészség szorosan összeköthető az általános egészségünkkel. Az ínyproblémákat, amik a kor előrehaladtával egyre gyakrabban előfordulnak, kapcsolatba hozták a szívbetegségek magasabb kockázatával. Tehát ne hanyagoljuk el fogorvosunkat. Inkább fél évente egy kontroll, mint sok-sok fogászati kezelés.

7. Tévedés azt gondolni, hogy idősebb korban frizura-szabályok lépnek életbe, és rövidre kell vágatni, majd bedaueroltatni a hajunkat. Tény, hogy a haj egy idő után egyre őszebb és vékonyabb lesz, de a frizura és a hajszín inkább az alaktól és az életstílustól függ. Mindössze azt tartsuk észben, hogy talán már nem áll jól annyira az a haj, amit 20 éves korunkban hordtunk.

8. Alkalmazkodjunk a bőrünk változásához, és a korunknak megfelelő kozmetikai szereket alkalmazzuk. Ugyanez vonatkozik a sminkre is, hiszen ugyanaz a szín, amit fiatalon használtunk lehet, hogy már nem ugyanazt a hatást nyújtja. Egy középkorú nő sminkjénél igazzá válik a mondás: A kevesebb néha több.

9. A megfelelő fehérnemű kiválasztása nagyon fontos. Sokan ragaszkodunk ugyanahhoz a mérethez és fajtához, amit fiatal korunk óta hordunk. A jól kiválasztott fehérnemű ott emel és formáz, ahol szükségünk van rá, úgyhogy érdemes időt és pénzt szánni a megfelelő darabra.

10. Ne higgyük, hogy a szexuális életünk a korral leáldozik. A nők 50 fölött élik meg szexualitásuk csúcsát. Csak egy kis magabiztosság és felszabadultság kell, hogy merjünk szexisek lenni, és felfedezzük szexuális szükségleteinket. Meglátják, 50-en túl az ágy még nem csak alvásra való.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!