Bírja a terhelést az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

A veszélyhelyzeti fokozott terhelésben is helytáll az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Az egészségügyi intézmények a maximális védelem érdekében arra kérik a betegeiket, hogy ne papíralapon és személyesen vegyék át a leleteiket, hanem használják erre az EESZT szolgáltatásait - írták a közleményben.
Emlékeztetnek: az EESZT egy olyan egyedi e-egészségügyi rendszer, amely egyszerre szolgálja ki a teljes egészségügyi ágazatot és a lakosságot is. A rendszer egységes és egyidejű kommunikációt tesz lehetővé az ellátók között, valamint azonnali információt biztosít a betegek számára.

A háziorvosok megtekinthetik a betegdokumentumokat, a beteg koronavírus-tesztjének eredményeit személyes jelenléte nélkül is. A beteg vagy a meghatalmazottja pedig a "lakossági portálon" keresztül tekinthet bele a beteg egészségügyi adataiba anélkül, hogy elhagyta volna az otthonát - írták.
Már korábban lehetővé vált az is, hogy az e-receptek a beteg TAJ-számával és a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolásával is kiválthatóak.

Az EESZT-t naponta több mint 26 ezer orvos, és csaknem 13 ezer patikai dolgozó használja, a veszélyhelyzet kihirdetése óta a rendszer több mint kétszeres terheléssel működik; a korábbi napi 800 ezer e-recepthez képest több mint 2,3 millió elektronikus vényt kezel naponta a szolgálat.

Forrás : MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!