Homeoffice gyerekekkel

Szerző: Szentkuty Nikolett
Mit tehetünk, ha otthonról dolgozunk, de közben a gyerekekkel is tanulni kellene? Egyáltalán hogyan kommunikáljunk velük a járványról úgy, hogy ne ijedjenek meg? Podcast-adásunkban Szécsi Judit pszichológus osztotta meg velünk a tanácsait.

A otthoni munka a szülők számára önmagában is kihívást jelent most, hiszen amíg nekik dolgozniuk kellene, addig az iskolásoknak kötelező óráik és online leckéik vannak, amelyhez segítséget várnak a szüleiktől. Ha ehhez még az is társul, hogy a családban van egy óvodás vagy még kisebb testvér, a kialakult helyzet próbára teheti minden családtag türelmét.

Szécsi Judit pszichológus, gyermekpszichológus konkrét tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el a konfliktusokat, és milyen óvintézkedésekkel tehetjük gördülékenyebbé a családi életet a kötelező feladatok elvégzése mellett is.

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!