Varázsolj SPA-t a fürdőszobádba!

Most, hogy „beszorultunk” a lakásba, használjuk ki az időt arra, amire egyébként nem jut – például egy kis otthoni wellnessre. Tippjeink segítségével könnyedén kiszakadhatsz a nyomasztóan egyforma karantén-napokból. Fürdőszobádat egy csapásra SPA-élményfürdővé változtathatod fényekkel, illatokkal, arc- és hajpakolásokkal, valamint kényeztető testápolókkal.

Nyugtató fények

Kapcsoljuk le a lámpákat és elő a gyertyákkal, mécsesekkel vagy a színes LED-lámpákkal! A halvány fények nyugtató hatást gyakorolnak ránk, elősegítik a kikapcsolódást, relaxálást. A színes hangulatvilágítást megoldhatjuk úgy is, hogy egy asztali lámpára színes kendőt borítunk, de előtte győződjünk meg róla, hogy nem felforrósodó, hanem LED-izzó van a lámpában, és tűzbiztos lesz az installáció. A gyertyák, mécsesek esetében is ügyeljünk a biztonságra!

Lélekemelő illatok

A nyugtató aromaterápia stresszoldásnak is elsőrangú, mélyen relaxáló érzés a testnek és a léleknek egyaránt. Párologtatóba, vagy diffúzorba a következő illatokat használd, ha szeretnél javítani a hangulatodon, energiaszinteden:

Vitalizáló, serkentő, frissítő hatású illóolajok: citrom, gyömbér, bergamott, borsmenta
Örömkeltő, „boldogságillatok”: mandarin, jázmin, rózsafa
Stresszűző: narancsvirág, levendula, szantál, majoránna
Nyugtató: levendula, rózsa, ilang-ilang, zsálya, geránium

Illatos bőrápoló fürdő

A fürdőolajak és fürdőgolyók – miközben az aromaterápia által az idegrendszerünkre hatnak – bőrpuhító és tápláló összetevőkkel ápolják a bőrt, hatékonyan lépnek fel a bőrfeszülés és a bőrszárazság ellen. A víz illatosítására ne használjunk tömény illóolajokat, mert bőrallergiát okozhatnak. Legjobb megoldás a bőrápoló összetevőkkel jól megpakolt fürdőgolyó, vagy fürdőolaj. Ha egyik sincs kéznél, keverjünk el féldeci tejszínben 3 evőkanál mézet és vegyítsük el a fürdővízben. Fürdőolaj helyett adhatunk a fürdővízhez 1 dl olíva-, édesmandula-, vagy kókuszolajat is 5-6 csepp levendula, vagy édesnarancs illóolajjal illatosítva. Fontos, hogy az illóolaj 100%-os, aromaterápiás tisztaságú legyen.

Kényeztetés a ragyogó arcbőrért

Fürdés közben a pakolások még intenzívebben tudják kifejteni hatásukat a melegtől kitágult pórusoknak és a páradús környezetnek köszönhetően. Használjuk ki a nyugalom perceit egy bőrszépítő arcmaszk bevetésére! Ez lehet lapmaszk, vagy krémes arcpakolás, de készíthetünk házilag is bőrszépítő varázsszert. Hagyjuk fent egy kicsit tovább a 10-15 percnél, mivel a vízpárától a maszk lassabban szárad ki. Amíg a maszk hat, próbáljuk meg kiüríteni a tudatunkat, meditáljunk egy kicsit, vagy képzeletben barangoljunk be egy egzotikus vidéket, vagy kedvenc helyünket.

Hajrituálé a fényes fürtökért

Nemcsak a fodrászszalonban kaphat a hajunk extra kényeztetést. Fürdés előtt oszlassunk el a teljes hajhosszon argánolajat, húzzunk rá zuhanysapkát, és csavarjuk körbe melegvízbe mártott és kicsavart törölközővel. Hagyjuk hatni a fürdés végéig, majd a szokásos módon mossunk hajat. Argánolaj helyett kókuszolajat is használhatunk, vagy ezt az egyszerűen elkészíthető hajpakolást, amely ragyogó fényt ad a hajnak: keverjünk össze 1 teáskanál mézet, 1 tojássárgáját és 1 evőkanál almaecetet (hosszú haj esetén duplázzuk meg a mennyiségeket). A keveréket oszlassuk el a hajon, és járjunk el ugyanúgy,  mint az argánolajos hajpakolás esetében.

Pont az i-re

A fürdővíztől ellazult izmok és felmelegedett bőr hálás lesz egy kis masszázsért. Kezdjük a gödröcskékkel: alaposan dolgozzuk meg cellulit olajjal, vagy feszesítő testápolóval csipkedő masszázs mozdulatokkal a cellulitos területeket. A lábakat lentről felfelé simító mozdulatokkal kenjük be testvajjal, vagy testápolóval. Végül a hason, dekoltázson és karokon körkörös masszázs mozdulatokkal dolgozzuk el a testvajat/testápolót. Ha kifogytunk a készletekből, remek alternatíva a kókuszolaj, argánolaj vagy olívaolaj. Ha az olajat a még nedves bőrre kenjük, mélyebben felszívódik.

Forrás: ELLE

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!