89. születésnapját ünnepli Novák Ferenc

2020. 03. 27.
Ma töltötte be 89. évét Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus, rendező, a Nemzet Művésze.

Novák Ferenc alapította meg 1954-ben a Bihari János Táncegyüttest, amely a hatvanas években már nemzerközi elismerésekkel is büszkélkedhetett. Ezt követően kérték fel a Honvéd Együttes tánckarának vezetésére, melyet elvállalt, de korábbi együttesével továbbra is együtt dolgozott. Nevéhez számtalan szakmai siker és legendás előadás fűződik. Olyan tehetségek tanulhattak tőle, mint Szögi Csaba, Horváth Csaba, Mucsi János, Pataki András, Foltin Jolán és Ertl Péter.

Lánya Novák Eszter Jászai Mari-díjas színházi rendező, fia pedig kollégánk, Novák Péter rendező, koreográfus, énekes, aki korábban saját maga készített interjút az édesapjával, melyet itt is elolvashatnak.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!