Erkély-koncertekkel buzdítanak kitartásra

A Hagyományok Háza élőben közvetített különleges erkély-koncertjeivel szeretne kedveskedni a népzene szerelmeseinek, és lehetőséget biztosítani a szellemi feltöltődéshez ebben a nehéz időszakban.

Akinek hiányzik a népzenei koncertek és a táncházak hangulata, mindennap remekül szórakozhat a Hagyományok Háza ötletének köszönhetően: a felújított Budai Vigadó Corvin téri teraszán, a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után népzenei erkély-koncertekkel buzdít kitartásra március 26-tól. Ehhez olyan szabadúszó népzenészek jelentkezését várják, akknek jelenleg nincs fellépési lehetőségük.
A Hagyományok Háza és a Hagyományok Háza Baráti Köre ezzel segíteni kívánja a népzenész-társadalmat, akik a koncertek, nyilvános zenélési lehetőségek drasztikus elmaradásával gyakorlatilag kenyér nélkül maradtak, ezért április 22-ig minden hétköznap fellépési lehetőséget kínálnak a Budai Vigadó Corvin téri teraszán, valamint a közösségi média felületein.
„Hisszük, hogy ebben a nehéz időszakban sem csak „kenyérrel él az ember”, hiszen a népzene is segít hordozni a reményt a kilábalásra, a hétköznapokhoz való visszatérésre. Várjuk a jelentkezéseket!" – mondta el Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója.


Az erkély-koncerteket minden nap rögzítik majd, és egyúttal élőben közvetítik a közösségi média felületeiken, hogy bárki részese lehessen az eseményeknek.

Olyan előadók, formációk (zenekarok esetén az egészségügyi ajánlások figyelembevételével) jelentkezését várják, akik Kárpát-medencei népzenét játszanak, legalább 2, de maximum 4 fővel, és rendelkeznek 50 perces koncert-repertoárral.
Az erkély-koncerteket a maximálisan elvárható egészségügyi biztonsággal, teljesen érintkezésmentesre tervezik. A beadott zenei anyagok alapján a Hagyományok Háza főigazgatója, Kelemen László, továbbá Pál István „Szalonna” és Árendás Péter dönt a zenekarok felkéréséről. A jelentkezés/regisztráció a keret beteltéig folyamatos.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!