Te mit köszönhetsz a karanténnak?

Szögezzük le: a koronavírus-járvány egy nagyon rossz dolog. Félünk a hatásaitól – az egészségügyitől éppúgy, mint a gazdaságitól –, nem látjuk, meddig tart és mennyire rombolja szét azt a világot, amit eddig ismerni véltünk. De mint minden rosszban, ebben is van valami jó – sőt, igazából több is.

Azok a szerencsések, akik home office-ban dolgozhatnak, például nem csak reggel és este látják családjukat, hanem a nap minden szakában. Nem, ez a helyzet nem olyan, mint egy kellemes tavaszi szombat vagy vasárnap, de hogy ez az időszak sokszor eszünkbe fog majd jutni évekkel később is, abban biztosak lehetünk. Az ilyen és ehhez hasonló “silver linings” történeteiket kezdték el megosztani egymással az emberek Twitteren. Egy újságírónő például bevallotta, mennyire aggódott amiatt, milyen sokat fog utazni idén, és emiatt milyen sokat lesz távol gyermekétől. A mostani helyzetben ő azt értékeli, hogy minden ébredésnél és minden altatásnál ott tud lenni.

Ha csak a vonatkozó Twitter-bejegyzésekből indulunk ki, akkor az emberek többsége egyelőre élvezi a (többnyire önkéntes) házi karantént, különösen azok, akiknél kisgyermek is van a családban.

„Láttuk a gyerekünk első lépéseit! Mivel szép az idő, ezért felfedeztük a környék élővilágát.”

 

„Kaptam egy kis extra időt érettségi előtt álló kamaszfiammal, mielőtt kikerül a családi fészekből és egyetemre megy. Most sütünk és főzünk együtt. Csodálatos!”

Másokat a karantén hozott újra össze a barátaival:

„Hagytam, hogy a munka úrrá legyen az életemen, és sok baráti találkozót lemondtam az elmúlt hónapokban. Ez az őrület újra összehozott bennünket, és most ismét sok üzenetet váltunk egymással és rendszeresen videóchatelünk.”

És persze az arcbőrünkre gyakorolt mellékhatásról sem feledkezzünk meg:

„Ez a leghosszabb idő felnőtt életem során, amikor nem sminkelek. Harmatos lett a bőröm!”

Sokan a rendrakással, vagy a rendszerezéssel töltik el váratlan szabadidejüket. A tanácsunk: mindenki alaposan nézzen szét gardróbjában – biztos lehet benne, hogy talál legalább egy, de inkább több olyan darabot, aminek létezéséről eddig fogalma sem volt!

Forrás: ELLE

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!