Koronavírus 03.22-én: 131 beteg, 12 gyógyult, 6 elhunyt

2020. 03. 22.
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 131 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár.

Újabb koronavírussal-fertőzött betegek haltak meg. Egy 65 éves és egy 75 éves magyar nő hunyt el. Őszinte részvétünk!

Emellett 12 főre emelkedett a gyógyultak száma.  Köszönet a Szent László kórház orvosaiknak és ápolóinak.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

 

A figyelem középpontjában továbbra is az idős emberek vannak, hiszen az ő védelmük kiemelten fontos.  Mindenki elkaphatja a betegséget, hiszen már az egész ország területéről vannak megbetegedések, de az idősek, más alapbetegségekben szenvedők immunrendszere kevésbé tudja felvenni a harcot a vírussal. Minden olyan eszközt be kell vetni, ami az immunrendszert erősíti: lehet otthon tornázni, és egészséges, vitamindús táplálkozás ajánlott.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília, országos tisztifőorvos elmondta, lehetséges, hogy vannak olyanok, akik már enyhe tünetekkel átestek a koronavírus-fertőzésen, hiszen az esetek 80 százalékában enyhe tünetekkel zajlik a betegség. Magyarországon is folynak modellszámítások arra vonatkozóan, hogy a járvány mikor érhet véget, azonban nem lehet a különböző országok összehasonítani, a járvány terjedése és lefolyása minden országban más és más, így következtetéseket sem lehet azokból levonni. Egyben azt kérte, hogy a különböző üdülőhelyeken se csoportosuljanak az emberek.


Müller Cecília közölte, valamennyi laborvizsgálatot elvégeznek megbetegedésgyanú esetén, ezen túl a járványügyi kutatási tevékenységet követően - a szakma szabályai szerint - megtörténik a kontaktok kutatása, és ott is elvégzik a laborvizsgálatot. Ezzel kapcsolatban elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumán kívül az országban hét helyen végeznek ilyen típusú laborvizsgálatokat. Azzal kapcsolatban, hogy több kórházban is úgy rendelkeztek, hogy az apa nem lehet jelen a szülésnél, a szakember elmondta, az egészségügyi intézmények hozhatnak erre vonatkozó tiltó intézkedést.


Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, folyamatosak a beszállítások a védőfelszerelések gyártásához szükséges alapanyagokból, a jövő héttől várják Kínából azokat a szállításokat, amelyek a védekezéshez szükségesek.

Forrás: Koronavírus Sajtóközpont

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!