7 szépségtipp házi karanténra

1. Ne sminkelj (vagy de)

Ha eddig minden nap eltöltöttél 5-10-20 percet sminkeléssel, most végre egy időre lemondhatsz erről a tevékenységről. És ezért a bőröd is hálás lesz neked! Azt gondolom egyébként, hogy ha okosan, INCI-listát elemezve választasz sminkeket, akkor nem árthat a festék, de tény, hogy az arcbőröd értelemszerűen a sminknélküliséget választaná, ha választhatna. Egy dolog azonban még ezt is felülírhatja: a mentális egészséged. Ha tehát úgy érzed, hogy neked lelkileg jót tenne, ha néha kisminkelnéd magad otthonra is, akkor tedd azt a legnagyobb átéléssel. A tükör előtt most olyan technikákat, színkombinációkat is kipróbálhatsz, amire eddig nem volt időd, sőt a tökéletes tusvonal meghúzását is mesteri szintre emelheted.

2. Pihentesd a fényvédődet és a dupla arclemosást


Ha nem tervezel olvasgatni a teraszon, vagy kutyát sétáltatni, hanem tényleg egész nap a négy fal között bóklászol, akkor remek alkalom, hogy kihagyd a fényvédő használatát a reggeli rutinodból. Alapjáraton ez sem terheli a bőrt, kivéve, ha kémiai szűrőset használsz, de minek is locsolnád el most, ha úgyis csak otthon vagy. A dupla arclemosásra, ha reggel nem sminkeltél, most szintén semmi szükség. Minél kevesebb barriert „megbolygató” tevékenységet végzel, a bőröd annál boldogabb lesz.

3. Gua sházz, rollerezz!

Itt a remek alkalom, hogy minden nap beiktass egy kis arcmasszázst a bőrápolási rutinodba. Akár reggel és este is, ha van időd rá. Vagy ebédszünetben, hiszen úgysem lát senki. Ehhez használd a kedvenc gua shád, rollered, de ha ilyesmid nincs, akkor a két kezed is megteszi. YouTube-on egyébként rengeteg videót találsz, amelyekből elsajátíthatod ezeknek az eszközöknek a használatát, sőt az Insta-oldalamon (@peonilla) is van a „gua sha” és „jade rolling” nevű highlightokban némi instrukció. A blogomon pedig a különböző ásványok hatásairól is olvashatsz. Az arcmasszázs amellett, hogy remek stresszoldó, serkenti a vér- és nyirokkeringést, csökkenti a puffadást, oldja az izomblokkokat, méregtelenít, segíti az oxigén- és tápanyagszállítást a bőrsejtekhez, a kollagénképződést, a kozmetikumaid hatékonyabb felszívódását, fokozza a bőr ragyogását és gyorsítja a pattanások gyógyulását is.

4. Használj arcmaszkokat

Végre eljött az idő, hogy a nap folyamán bármikor feldobhatsz egy maszkot! Dolgozhatsz fátyolmaszkban bármikor, akárcsak én – freelancerként állandó home office-os vagyok –, ez pedig kizárólag csak akkor lesz vicces, ha a főnököd bejelentkezik videochaten. Extra hidratáló, feszesítő vagy épp méregtelenítő krémmaszkokat is bevethetsz, csak ne felejtsd el időben lemosni őket. Mindig olvasd el a használati utasítást, mert az agyagos maszkok például, ha tovább hagyod fenn őket, elszívhatják a vizet a bőrödből, ami kiszáradáshoz vezet.

5. Turbózd fel a rutinod

Ha eddig nem merted, most bevállalhatsz akár egy retinol/retinoid-kúrát is, hiszen szinte egyáltalán nem mész napfényre. Ez a hatóanyag pedig, mint tudjuk, erősen fényérzékenyítő hatású. Tehát, ha mégis elhagynád a lakást, ne feledkezz meg a 30, de inkább 50 faktoros fényvédelemről! Kezdd egy enyhébb, 0,1-0,2 %-os koncentrációjúval, és fokozatosan ismerkedj vele: heti egyről emelheted a gyakoriságot, ha bírja a bőröd, és nem jelentkeznek mellékhatások. A retinol hatásairól és annak használatáról ebben a blogposztban írtam bővebben. Most a hámlasztókkal is valamivel bátrabban kísérletezhetsz, és akár reggel is feltehetsz egy hámlasztó maszkot vagy enzimes peelinget, de hangsúlyozom, csak akkor, ha aznap biztosan nem mész ki a szabadba! És ezt se vidd túlzásba, heti 2-3 alkalomnál ne hámlassz többször.

6. Képezd magad

Az otthon töltött idő tökéletes arra is, hogy egy kicsit felzárkózz bőrápolásból, vagy épp összetevőlista-elemzésből. Nézz a témában YouTube-videókat, olvass cikkeket, könyveket, vagy kövess be az Instagram-oldalamon, mert én is készülök néhány tippes és oktató jellegű tartalommal a következő hetekben.

7. Tápláld a bőröd belülről

Habár a vásárlásokkal most jobb spórolni, és nem egy-két nap alatt felélni az ételkészleteinket, azért arra odafigyelhetsz, hogy vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étrendet kövess. Ha megéhezel, fagyasztott gyümölcsökből készíthetsz smoothie-t, amikor csak kedved tartja napközben. Az a veszély nem fenyeget, hogy elcsábulj a munkahelyed melletti péknél egy cukros sütire, vagy két értekezlet között egy hambira a közeli gyorsétteremben. Add át magad egy kicsit a slow life-nak, tervezd meg, hogy mit fogsz főzni, milyen egészséges sütit fogsz sütni. Napi három kávé helyett igyál csak egyet, és válaszd inkább a zöld teát, a matcha vagy kurkuma lattét. Ha most egy kicsit jobban odafigyelsz a táplálkozásodra, a testedre és a lelkedre, nemcsak az immunrendszered lesz erősebb, de a bőröd is garantáltan ragyogni fog.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!