Hogyan kezelik a betegeket?

A szakértők folyamatosan dolgoznak azon, hogy megtalálják a koronavírus lehetséges gyógymódját, illetve kifejlesszék a potenciális vakcinát. Egy kísérleti védőoltás tesztelése a héten kezdődött meg az Egyesült Államokban, a szakértők bizakodóak, hogy a szert akár már egy év múlva elkezdhetik széles körben használni.

Egyelőre nincs gyógymód az új koronavírus okozta betegségre (COVID-19).

Az esetek többségében a fertőzést az immunrendszer legyőzi, ennek ellenére vannak olyan módszerek, melyekkel enyhíthetőek a tünetek.

A COVID-19 egyes tüneteiben a megfázásra vagy az influenzára emlékeztet. Az amerikai Mayo Clinic szerint a szakértők bőséges folyadékpótlással, láz- és fájdalomcsillapítással, illetve köhögés elleni készítményekkel igyekeznek javítani a páciensek állapotán. A betegek számára a pihenés is kiemelten fontos. Szélsőséges megbetegedés esetén, amikor a fertőzés már légzési nehézséget okoz, az oxigénellátásról is gondoskodni kell.

Az orvosok bizonyos esetekben otthoni karantént és kezelést írhatnak elő, hogy csökkentsék az egészségügyre nehezedő terheket, illetve a dolgozók és a fertőző betegek érintkezését.

Forrás: 24.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!