Hogyan nyerjünk 15 perc szabadidőt?

Minél idősebbek vagyunk, annál elfoglaltabbak. Talán a cikk olvasása közben is épp azon jár az eszünk, milyen teendőink vannak még a nap hátralevő részére. Vagy egész hétre. A sűrű időbeosztás nyomasztó lehet, és nem könnyű legyűrni a stresszt, ha véletlenül elfelejtünk valamit. Három tippünk segíthet kipipálni a tennivalóinkat, és egy kis magunkra fordítható időt felszabadítani a hétköznapokon.

1. Reggeli meditáció
Ahogy ébredés után kinyitjuk a szemünket, minden bizonnyal egyből az jut eszünkbe, milyen teendőink vannak, és már azelőtt stresszelünk, hogy kikeltünk volna az ágyból. Ahelyett, hogy kipattannánk az ágyból és a tennivalók közé vetnénk magunkat, szánjunk öt percet meditációra. Jótékony hatása az egész napunkra kihat. Számos tanulmány bizonyította, hogy nyugodt, relaxált állapotban indítani a napot segít csökkenteni a stresszt és a szorongást, így hosszú távon rengeteg időt spórolunk magunknak, hiszen nem a frusztrációinkon jár majd az agyunk.

2. Rövid szünetek
Ha házimunkáról vagy olyan munkahelyi feladatról van szó, ami nem tartozik a kedvenceink közé, gyakran inkább egyhuzamban elvégezzük, hogy túllegyünk rajta minél hamarabb. Ám a tudomány azt mondja, sokkal hatékonyabbak lehetünk, ha kisebb szüneteket iktatunk a tevékenységünkbe. Óránként egy 15 perces pihenő sokat segít, hogy ne csökkenjen a koncentrációnk és jobb eredménnyel végezzük el a nemszeretem feladatokat is.

3. Esti csomagolás
Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy amikor leült az irodában, akkor az eszébe villant, vajon kivette-e a kulcsokat a lakásajtóból. Vagy éppen ha edzést tervezett munka után, a nagy reggeli kapkodásban elfelejtette elcsomagolni a sportmelltartóját. A régi, iskolás korunkban alkalmazott módszer, hogy még előző este bepakoljuk táskánkba a másnap szükséges dolgokat, felnőtt korunkban is nagyon hasznos lehet.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!