Fűszertár a szépségápolásban

Mennyi szérum, krém, tonik, arctisztító, tonik kelleti magát a polcokon- és sokan nem is tudunk nekik ellenállni. Időről-időre azonban nem árt visszatérni a természethez: a szépségápolásban ez annyit jelent, hogy minél természetesebb anyagokkal ápolod a szépségedet.

A fűszeres polcod valóságos szépségtár. Több fűszer és fűszernövény bír emésztést elősegítő és antioxidáns tulajdonsággal, magas koncentrációban tartalmaznak gyulladáscsökkentő anyagot és olyan tápanyagot, ami a bőrt és a hajat ápolja.

Azáltal, hogy krémbe, tonikba, lemosóba keverik őket, megőrzik a szervezet legnagyobb szervének, a bőrnek az egészségét. Lássuk, melyek azok a fűszerek, amelyek a szépségápolásban is jó szolgálatot tesznek!


Fahéj

A bőrre felvitt fahér melegítő hatású, így gyakori összetevője a bőrradíroknak és maszkoknak. Gombaölő, baktériumölő hatású, javítja a bőr vérellátását és egészséges színt ad neki. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és visszaadja a bőr fényét, rugalmasságát. arra ügyelj, hogy az érzékeny bőrt irritálhatja!

Szegfűszeg

A fogászatban hagyományosan érzéstelenítésre használják a szegfűszegből sajtolt olajat. Bőrön alkalmazva fertőtlenítő, baktériumölő, így hatékonyan tisztít és tünteti el a pattanásokat. Ráadásul a szegfűszeget és a szegfűszegolajat a hajhullás ellen is be lehet vetni, vagy a haj dúsítására. Az illata pedig isteni!

Gyömbér

A gyömbér közismert afrodiziákum, antioxidáns és feszesítő hatású, méregtelenít, segít a bőr sugárzását visszaadni. Erős fertőtlenítő és tisztító hatásának köszönhetően a bőrt tisztítja, eltünteti a pattanásokat és puhává teszi a bőrt. Mivel fényérzékenyítő, az érzékeny bőrt irritálhatja, ezért soha ne tedd közvetlenül a bőrre.


Édeskömény

Az édeskés, kissé ánizsos ízű gyökér különösen jót tesz az érzékeny bőrnek. Csökkenti a bőrpírt és az irritációt, csökkenti a napsugárzás okozta érzékenységet. Belsőleg fogyasztva hűtő hatással van a bőrre, így csökkenti a gyulladást és az irritációt.

Sáfrány

Élénk színe és egyedi íze miatt jól ismert a gasztronómiában, de egészségügyi hatása is egyedülálló. A, B1, B2, B3 és C-vitaminban, vasban, káliumban, cinkben, szelénben és egyéb fontos tápanyagban gazdag. Mivel antibakteriális, mikróbaölő hatású, ideális a pattanásos, aknés bőr ápolására. Visszaadja a bőr egészséges színét, sugárzóan széppé varázsol.

Kurkuma

A kurkuma aktív hatóanyaga, a kurkumin rákellenes tulajdonságáról ismert. A sérült sejteket arra ösztönzi, hogy elpusztítsák magukat. A kurkumát a szépészetben a zsíros bőr ápolására használják, mivel szabályozza a faggyú termelését. Kiváló hámosító hatású, így segít a bőröregedés jeleit megelőzni.

 

Forrás: Ötvenentúl

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!