Mennyire boldogok a magyarok?

2020. 03. 04.
Szerző: Szimpatika
Vajon hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon? Hogyan változik a magyar lakosság boldogság- és globális jóllét szintje? Ezekre a kérdésekre keres választ az a nagyszabású kutatás, amelyet negyedik alkalommal végez el a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoport Bagdi Bella, az alapítvány elnöke és Oláh Attila professor emeritus, a kutatócsoport vezetője irányításával, a Boldogságtérkép megrajzolása projekt keretében.

A kutatócsoport és az alapítvány arra kéri a magyar polgárokat, hogy minél többen töltsék ki és osszák meg családtagjaikkal, ismerőseikkel a kutatás kérdőívét, amelyet a kutatócsoport munkatársai állítottak össze.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány célja, hogy segítse az emberek boldogságszintjének növelését. A legfrissebb kutatások szerint bárki képes a pozitív állapotok elérését és fenntartását biztosító technikák elsajátítására. Az alapítvány több mint 1300 iskolában és óvodában tette elérhetővé a boldogságórák megtartását, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára. A boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A program kidolgozói között ott van a Boldogságóra program fővédnöke, Bagdy Emőke klinika szakpszichológus, pszichoterapeuta is.

Forrás: ELTE

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!