Momcation: amikor az anyák nyaralni mennek

2020. 02. 25.
Szerző: Szimpatika
Egyre több szálloda és wellness-szolgáltató kínál csomagot speciálisan elfoglalt anyáknak, hogy lazíthassanak végre anélkül, hogy a gyerekeiket kellene terelgetniük. Az új utazási trend a momcation, azaz az anyukavakáció, ami feltöltheti az anyákat és hozzájuthatnak végre a jól megérdemelt pihenéshez.

Nem írnánk 2020-at, ha nem lenne ehhez az új irányvonalhoz is hashtag a közösségi oldalakon. Ha rákeresünk az Instagramon a #momcation tagre, rengeteg felvételt találunk vakációzás közben édesanyákról, akik egyedül vagy anyatársaikkal utaztak el kikapcsolódni. A gyerekeiket és párjukat otthon hagyva természetesen, hogy egyedül lehessenek végre, és azt csinálhassák, ami igazán kikapcsolja őket.

Brandy Ferner regényíró, egy 6 éves lány és egy 13 éves fiú édesanyja a The New York Times-nak azt mondta, hogy pár évvel ezelőtt, mikor egy anyuka barátnőjével együtt kipróbálta a család nélküli vakációzást, egyszerűen csak bejelentkezett egy szállodába pár napra, szobaszervízt rendelt, és tévét nézett a barátnőjével. “Ez annyira alapvető dolog – akinek nincs gyereke, minden este ezt csinálja. Én is ezt csináltam a gyerekek előtt – mondta. – Nincs szükségem masszázsra vagy luxusétteremre. Csak arra vágyom, hogy senki se másszon a hátamra, míg vízszintesen fekszem és több részt megnézek egymás után a kedvenc sorozatomból” – tette hozzá a kétgyerekes édesanya.

A szállodák által kínált momcation-csomagokban persze kérhetünk mindenféle luxuskezelést, kozmetikumot vagy bort. Ugyanakkor a legtöbb anyának nincs szüksége különleges csomagokra, hogy élvezze a szabadidőt, távol a hétköznapok rohanásától és a napi feladatoktól. Ha csak arra van szükség, hogy elkerüljük a anyai kiégést, töltsünk pár napot egy szállodában semmittevéssel barátnőkkel vagy egyedül. Sőt, akár azt is tekinthetjük momcationnek, ha kiveszünk egy-két nap szabadságot, és otthon élvezzük ki a nyugalmat, míg a gyerekek iskolában vagy óvodában vannak. Az anyai kiégés ugyanis komoly dolog, számos egészségügyi következménye lehet. Ráadásul nem is oldható meg munkahelyváltással, így jobb elkerülni.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!