Belső béke

Szerző: Szimpatika
Az Indiából származó jóga spirituális gyakorlatrendszere az egész világon elterjedt. Az Egyesült Államokban több célra is javasolják: segít megőrizni a testi egészséget, utat nyit a lelki kiteljesedés, a megvilágosodás felé, illetve számos nyavalyára gyógyírt kínál, beleértve a különféle függőségeket, a gyakori fejfájást, a halláskárosodást, a poszttraumás stressz szindrómát és igen, a Crohn-betegséget is.

A kormány adatai szerint 2017-ben az Egyesült Államok felnőtt lakóinak úgy 14 százaléka jógázott, míg öt évvel korábban csak 9,5 százaléka. A Harvard Egyetemen az orvostanhallgatók
2018-tól a szervezet ellenálló képességének erősítéséről tartott kötelező kurzus keretében ismerkednek a jógával.


A szülők a csecsemőket „icipici jógára” hordják, hogy jobban aludjanak, múljon a hasfájásuk, fejlődjön az agyuk. A jóga jótékony élettani hatásait nehéz bizonyítani. A legtöbb felmérésben kevesen vesznek részt ahhoz, hogy egyértelmű eredmények szülessenek. Nagy mintás vizsgálatra nincs pénz, mert az állam nem költ erre, és a gyógyszergyárak sem finanszírozzák a kutatásokat.


Sat Bir Singh Khalsa, a Harvard agykutatója, egyszersmind jógaoktató és a „jógatudomány” szakértője elismeri, hogy még hosszú út áll előttük. „De már eddig is bizonyítottuk, hogy van helyünk a Nap alatt.” Eddigi vizsgálatai során az álmatlanság, a poszttraumás stressz szindróma, a szorongás és a krónikus stressz kezelésében születtek a legígéretesebb eredmények.

Forrás: ng.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!