A tisztaság a boldogság kulcsa

2020. 02. 03.
Úgy tűnik, megvan a boldogság kulcsa egy friss kutatás szerint, ez pedig nem más, mint a tisztaság. Egy korábbi tanulmányból már kiderült, hogy a takarítás a testmozgáshoz hasonló adrenalinlöketet ad az embernek, ami összefüggésben van a stressz csökkenésével, az általános elégedettségérzéssel és még a szexuális életre is jó hatással lehet.

Szex és tisztaság
A kutatáshoz több mint kétezer ember töltötte ki a kérdőívet, melyben három csoport valamelyikébe kellett sorolniuk magukat: rendkívül tiszta, mérsékelten tiszta és rendetlen. Mindhárom csoportban a boldogságérzetükkel kapcsolatos kérdéseket kaptak a válaszadók, emellett lakhelyükkel, családi állapotukkal, testképükkel és alvásminőségükkel kapcsolatos kérdéseket is meg kellett válaszolniuk. A szexuális életükről is megkérdezték a kutatásban résztvevőket, és kiderült, hogy a tisztaság iránt elkötelezett emberek gyakrabban élnek nemi életet rendetlen társaiknál, ráadásul szinte minden téren boldogabbak is.

Tiszta udvar, rendes ház
A kutatók szerint logikus következménye a rendezett otthonnak a rendezettebb magánélet, ám más okai is vannak, hogy miért van kapcsolatban a boldogság a tisztasággal. Az, hogy valaki mennyire rendetlen, nagyban függ attól, mennyire stresszes élethelyzetben van. Azok, akik megengedhetik maguknak a több szabadidőt, jó eséllyel a takarításra is több időt szánhatnak. A takarítás és a tisztaság fontos és szükséges része az életnek, ám nem szabad, hogy az értelme legyen. Viszont ha boldogabbak leszünk tőle, plusz motivációt adhat arra, hogy a nem annyira kedvenc házimunkákat is lelkesebben végezzük el.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!